Harry herceg őszintén és nagyon érzékletesen vallott pánikrohamairól

2017. július 06.
A brit királyi család tagja nemrégiben egy interjúban beszélt arról, milyen érzés, mikor valakit pánikrohamok gyötörnek, és milyen nehézségeket okoztak neki mentális problémái.

Néhány hónapja az egész sajtó tele volt Harry herceg nevével, mikor a brit királyi család tagja először „tálalt ki” mentális problémáiról. Az első vallomás óta Harry herceg többször is beszélt már az édesanyja halálát követő nehéz időszakáról, és az ebből kigyűrűző mentális betegségeiről, legutóbb pedig egy brit hadi csatornának, a Forces TV-nek adott interjúban vallott pánikrohamairól.

„Nálam az van, hogy minden alkalommal, mikor egy emberekkel zsúfolt teremben vagyok – ami elég gyakran megesik – elkezdek izzadni, a szívem pedig nagyon hevesen kalapál: bumm, bumm, bumm, bumm, pontosan úgy, mint egy mosógép” – magyarázta a herceg. Diana fiatalabbik fia azt is elmondta, hogy ilyenkor a legtöbbször próbálja magát megnyugtatni belül, ugyanis sokszor érezte úgy, muszáj lepleznie rosszullétét. „Arra gondoltam: Istenem, engedjetek ki innen. De várj, most nem mehetek ki, akkor muszáj lesz valahogy eltitkolnom…”

Harry herceg korábban azt is elárulta, hogy mentális problémáival szakemberhez fordult, őszinte vallomása pedig elképesztően fontos lehet azok számára, akik szintén szorongással vagy pánikrohamokkal küzdenek.

Fotó: Profimedia – Red Dot