A Youtube beszigorít a gyerekek védelmében

2017. november 15. |

Hiába a Youtube szűrőrendszere, így is rengeteg olyan tartalom elér a gyerekekhez, ami nem nekik való. A Youtube most megígérte, hogy fellép az ügy ellen.

Nemrégiben a New York Times is megírta, hogy a gyerekek biztonságos, szűrt internethasználatára kialakított YouTube Kids applikációba betolakodtak a furcsa és egyáltalán nem gyerekszemeknek való tartalmak. Ezek sokszor egészen bizarr, néha erőszakos vagy szexuális tartalmú videók, amiket érthetetlen módon a hagyományos gyerekeknek szánt tartalmakba – például rajzfilmes környezetbe, ismert figurák felhasználásával – rejtenek el rosszindulatú személyek.

A YouTube most azt mondja, fellépnek az ilyen tartalmak ellen, tovább szigorítva korábbi intézkedéseiket is. “Idén már megváltoztattuk szabályzatunkat, mikor megtiltottuk, hogy a népszerű családi figurákat anyagi haszonszerzés céljából készített tartalmakban szerepeltessék” – mondja Juniper Downs, a YouTube munkatársa. “Most új szabályzaton dolgozunk, ami korhatárossá is tenné az ilyen tartalmakat – így azok automatikusan nem jelennének meg a YouTube Kids applikációban.”

A cég hangsúlyozza, hogy ez nem az egyetlen lépés, amit a gyerekek védelmében tenni kívánnak: moderátorok csapatait fogják bevetni azért, hogy a nem megfelelő tartalmakat eltakarítsák a gyerekek alkalmazásából. Továbbra is problémát jelent persze, hogy a YouTube nagyrészt algoritmusokra támaszkodva dolgozik, azok pedig egészen könnyen kicselezhetőek. Külön ijesztő, hogy a zavaró tartalmakat gyakran teljesen normális, gyerekeknek való mesékbe ágyazzák bele – lehet, hogy csak a 10. perc után, és akkor is csak néhány másodpercig kerül erőszakos jelenet vagy más zavaró elem egy rajzfilmbe.

Szólj hozzá te is!

Még több Riporter

Minden sikeres nő mögött még több sikeres nő áll lipták tímea

Minden sikeres nő mögött még több sikeres nő áll

„Képes lenne a balett megmaradni a csillogó ruhák nélkül is annak, ami?” – interjú Grecsó Zoltán táncművésszel balett

„Képes lenne a balett megmaradni a csillogó ruhák nélkül is annak, ami?” – interjú Grecsó Zoltán táncművésszel