Diszkrétebb lesz az új, eldobható terhességi teszt

2017. december 19.
2018-ban dobják piacra a világ első eldobható terhességi tesztjét, amit egyszerűen lehúzhatunk a vécén használat után. Az új találmány nemcsak környezetbarát megoldást biztosít, hanem azt is, hogy a nők diszkrétebben kezelhessék terhességüket.

Már 1987 óta ugyanazokat a műanyag rudacskákat használják a nők, ha otthon szeretnének terhességi tesztet elvégezni. És ezzel nemcsak az a probléma, hogy már így is borzasztóan sok műanyag hulladékot halmozunk fel, hanem az is, hogy a termék viszonylag kevés lehetőséget ad a nőknek, hogy diszkréten, privát módon kezeljék terhességüket.

A műanyag teszt ugyanis (eredménytől függetlenül) kellemetlen „bizonyítékká”  válhat, amit aztán sok nő papírhalmok alá dugdosva próbál rejtegetni a fürdőszobai szemetesládában. A Lia névre keresztelt terhességi teszt az első eldobható házi teszt, amit használat után egész egyszerűen lehúzhatunk a vécén. A teszt ugyanazzal a mechanizmussal működik, mint a hagyományos tesztek és azokhoz hasonlóan 99%-ig pontos, viszont a vécé papírhoz hasonló, lebomló (és a műanyagnál sokkal olcsóbb) anyagból készült.

A teszt a tervek szerint 2018 közepébe kerül fel az Amazonra, a tervek szerint 9 és 22 dollár közötti áron.

 

Independent