Madonnának elege van belőle, hogy állandóan a kora a téma

2018. április 17.
Az énekesnő szerint épp itt az ideje, hogy az emberek felhagyjanak vele, hogy minden apró tettét életkorához mérve ítéljék meg.

Karrierje hajnalán Madonna provokátorként és szexszimbólumként került a címlapokra, ma már inkább arról van szó, hogy „korához képest” milyen jól vagy éppen milyen rosszul tartja magát és hogy mégis milyen dolog az, hogy fiatalabb férfiakkal randizgat. Az énekesnő nemrégiben a The Cutnak adott interjút, amiben elmondta, elege van már belőle, hogy állandóan a korával foglalkoznak.

Az angol nyelvben már külön szó is van arra, amikor valakit a kora alapján diszkriminálunk, ez az „ageism”. Ez a kifejezés utalhat arra is, amikor a fiatalokkal szemben vagyunk előítéletesek, például nem vesszük komolyan az ötleteiket, vagy nem adunk nekik teret szakmailag, de elsősorban mégis inkább az idősebbek védelméért jött létre. Az ageism jelensége különösen erős az olyan fiatalságkultuszt hirdető területeken, mint a modellkedés, vagy akár a popszakma, Madonna szerint azonban ez hamarosan változni fog: „Tíz-húsz év múlva ez teljesen normális lesz. Az emberek befogják majd a szájukat” – mondta az énekesnő utalva rá, hogy az emberek mindig lelkesen csámcsognak rajta, ha valami olyasmit csinál, ami az ő korában „már nem való”.

Az interjúban Madonna egyébként arról is nyíltan beszélt, hogy egész testét agyagpakolásokkal tartja fiatalon, például a fenekét is rendszeresen bevonja a tápláló maszkkal.