A szép idősödés titka – a világ szerint

2017. október 25.
A japánok leginkább az alvásban hisznek, a kolumbiaiaknak a legfontosabb, hogy legyen céljuk az életben, Európában sokak szerint a jó humorérzék a szép idősödés kulcsa.

A McCann Worldgroup bemutatta a világ eddigi legátfogóbb felmérését az idősödésről, amelyben azt vizsgálták, hogy miként változik az emberek gondolkodása életük előrehaladtával. Kiderült, hogy az idősödés egyáltalán nem az életkorról szól. A huszonévesek, a harmincasok például sokkal többet foglalkoznak az öregedéssel, mint a 65 felettiek, és szinte nincs is olyan életkor, amikor igazán öregnek érzi magát valaki. A válaszadók 72 százaléka állítja, hogy sosem vagyunk túl öregek ahhoz, hogy ismerkedjünk, randizzunk.

A 70 év feletti magyarok közel 7 órát mozognak aktívan egy héten – bő másfél órával többet, mint a huszonévesek, és meglepő módon több időt töltenek online játékokkal is, mint a fiatalabbak. Szinte minden országban, így Magyarországon is azt mondták a 70 év felettiek, hogy az időskor legnagyobb előnye a szabadság. A magyarok 28 évesen a legboldogabbak, 34 évesen a legproduktívabbak, és 37 évesen érzik a legnehezebbnek az életet. Az idősebbek úgy érzik, hogy a média és a hirdetők kevésbé szólnak hozzájuk és kevésbé értik meg őket. Leginkább a szórakoztató-, az autó- és a divatiparral szemben kritikusak az idősebb válaszadók.

A McCann Worldgroup marketing szolgáltatásokat nyújtó vállalat „Truth About Age” kutatása 28 országban közel 24 000 fő részvételével zajló kvantitatív és 36 országban végzett kvalitatív felmérésen alapul. Több mint ezer, 20 és 70 év közötti magyar válaszadó is részt vett a kutatásban, így a minta a magyar lakosságra nézve is reprezentatív.

Fotók: Profimédia – Red Dot