Végre érkeznek a vöröshajú emojik

2018. június 10.
Az elmúlt években egyre több emoji került a mobilok készletébe, amikkel egyre szélesebb körben próbálták reprezentálni sokszínű világunkat. A vörösek eddig sajnos valahogy kimaradtak, de most már ők is kapnak emojit!
Fotó: Unsplash.com

Először a választható bőrszínekkel próbált sokszínűbb lenni az emoji-készlet, aztán elkezdtek odafigyelni a családok (például egyedülálló szülők vagy meleg párok) és a foglalkozások (tudós és sportoló nők) reprezentációjára. Sokaknak furcsának tűnhet ennyi energiát fektetni az emojik megtervezésébe, de ha belegondolunk, mennyit használjuk a kis piktogramokat, rögtön látszik, miért olyan fontos ez.

Ezek után tényleg rejtély, hogyan került előbb sellő, télapó és szoptatós anyuka a készletbe, mint vöröshajú figura, de szerencsére erre sem kell már sokáig várni. Az emojikat tervező és készlethez adó Emojipedia rengeteg kérést kapott a vörös figurákra, most pedig végre sikerült is megalkotni ezeket – szóval mostantól a vöröshajúak is kerekebbnek érezhetik online identitásukat. A lángvörös arcok mellett egyébként kopasz karakterek is érkeznek!