Justin Turdeau tagadja, hogy bárkit is fogdosott volna

2018. július 05.
Nemrégiben újra előhúzták a kanadai miniszterelnök állítólagos zaklatási ügyét, de Justin Trudeau tagadja, hogy 18 évvel ezelőtt fogdosta volna a fiatal riportert.
Fotó: Profimedia – Red Dot

Eredetileg 2000-ben bukott ki Justin Trudeau zaklatási ügye, mely szerint a kanadai miniszterelnök 18 akarata ellenére fogdosott egy fiatal riporternőt a Kokanee Summit Festivalon, miközben az interjút próbált készíteni vele. A 2000-es cikk szerint a miniszterelnök már másnap elnézést kért a nőtől, megjegyezve, hogy „ha tudja, hogy egy nemzeti lapnak készít interjút, biztosan nem lett volna ennyire közvetlen vele”. Nemrégiben a #MeToo mozgalom hullámával újra előhúzták a magát feministának valló politikus múltját, de Trudeu a napokban tagadta, hogy bárkit is zaklatott volna.

A fesztiválon az akkor 28 éves Trudeu lavinaáldozatoknak gyűjtött pénzt, de már a helyszínen többeknek elpanaszolta a riporternő, hogyan is viselkedett vele a már akkor is népszerű férfi. Trudeu most azt nyilatkozta, nagyon jól emlékszik arra a napra és arra, ahogy a lavinák által elsodort áldozatoknak gyűjtött, de arra nem, hogy bármi negatív történt volna aznap. Matt Pascuzzo, a miniszterelnök szóvívője szintén azt mondta, „a miniszterelnök mindig nagyon ügyelt rá, hogy mindenkivel tisztelettel bánjon”.

Time