Alföldi Róbert és Szabó Győző nemes cél érdekében festettek

2019. szeptember 15.
Új szerepben mutatkozott be Szabó Győző és Alföldi Róbert egy nemes cél érdekében. A RAVAK Hungary Kft. huszadik születésnapja alkalmából döntött úgy, hogy egy rendkívüli projektet indít a Rejtett Kincsek Down Egyesülettel közösen. Művészeket kértek fel, hogy fessék meg a RAVAK mosdókat, melyek hamarosan kalapács alá kerülnek, hogy felépülhessen a budapesti Csodavár Űrbázis; egy olyan izgalmas játszótér, ahol különleges nevelési igényű gyermekek inkluzív módon fejlődhetnek ép társaikkal együtt.

Neves művészek és színészek, Agócs Írisz, Alföldi Róbert, Boros Betty, Bukta Imre, Figus Anita, Debreczeny Zoltán, ef. Zámbó István, Kádár János Miklós, Szabó Győző, Szeltner Marcell, Szunyoghy Viktória, Timkó Bíbor, Vágfalvi Dóra és Wahorn András gondolkodás nélkül, örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez, hiszen mindannyian szívesen támogatják a gyermekek játékra épülő, komplex fejlesztését. A mosdókat a RAVAK hozta, a művészek a kreativitásukat adták, így készült el a 16 darab műalkotás. Az egyedi mosdókat aukcióra bocsátják és az így befolyt összeget a Csodavár Budapest inkluzív játszótér megépítésére fordítják.

„A művészek, valamint a RAVAK Hungary Kft. támogatásának köszönhetően az egyesület bízik abban, hogy lehozhatja a világűr egy darabját a Földre, bolygóközi felfedezőútra küldheti a világ legkisebb asztronautáit, és fantáziadús, élményteli fejlesztő játékokkal szerelheti fel az első magyar űrhajót a Csodavár Budapest Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóház udvarán” – mondta Kisari Károly, a rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke.

„Nem volt kérdés, hogy a kezdeményezés mellé állunk, hiszen a RAVAK életében fontos szerepet játszik a társadalmi felelősségvállalás. A mosdókat a 20. születésnapi partinkon fogjuk elárverezni és a bevételből remélhetőleg felépülhet ez a különleges játszótér, amivel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy ép és sérült gyermekek együtt fejlődhessenek, játszhassanak” – mondta Vajányi László, a RAVAK Hungary Kft. cégvezetője.

A Csodavárak olyan inkluzív fejlesztő központok és játszóházak, ahol játszva fejlesztenek, és kiemelt hangsúlyt fektetnek a család bevonására, informálására és folyamatos támogatására. Fejlesztéseik sikereihez tapasztalt szakembereink mellett a személyre szabott terápiák, az inkluzív közeg, a modern környezet és az egyedi, innovatív megoldásaik járulnak hozzá. A jelenleg is komplex fejlesztési lehetőségeket egészítené ki a speciális, inkluzív játszótér.