Leonardo DiCaprio alapítványa a lángoló esőerdő mellé állt

2019. augusztus 26.
A nemrégiben alapított Earth Alliance szervezet 5 millió dollárt adományozott a lángokban álló amazonasi esőerdő megmentéséért.

Drámai a pusztulás a föld tüdejének is nevezett amazonasi esőerdőben, melyet most már jó ideje kegyetlen tüzek irtanak. A vészjósló előjelzések szerint ha tovább égnek a fák, beláthatatlan és visszafordíthatatlan következmények elé nézünk, a levegőbe kerülő szén-dioxid mennyisége pedig a vártnál is előrébb hozhatja a globális ökológiai katasztrófát. Külön tragédia, hogy a jelenlegi tüzeket emberek okozták: szándékos gyújtogatás állhat a háttérben, melyet állítólag a populista brazil elnök biztatására hajtottak végre a helyi farmerek.

Ebben a vészterhes időszakban persze rengeteg szervezet és híresség igyekszik az esőerdő mellé állni, így például a környezetvédelmi törekvéseiről híres Leonardo DiCaprio is, aki múlt hónapban több sztárral és filantróppal karöltve részt vett az Earth Alliance nevű környezetvédő szervezet megalapításában. A szervezet most 5 millió amerikai dollárral támogatja az amazonasi őserdőt, reménykedve benne, hogy összefogással még megmenthető ez a kulcsfontosságú ökoszisztéma.

Fotó: Getty Images