17 millió forintott gyűjtöttek a civil szervezeteknek az idei Swimathlonon

2019. június 20.
Lezárult a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány által szervezett Swimathon 4 hetes adománygyűjtő kampánya. A negyedik alkalommal megrendezett esemény csúcspontja a június 16-i "örömúszás" volt, amikor is mintegy 150 úszó teljesítette az általa vállalt távot és időt, valamint gálaszámként a 7 csapat 4-4 tagja váltóversennyel is szórakoztatta a barátokból, segítőkből, családtagokból és az ügyek iránt érdeklődő és elkötelezett vendégekből álló közönséget.

Számos megható és vidám pillanata volt az idei Swimathonnak, úgy az adománygyűjtő szakasznak, mint magának az úszónapnak.

A friss mérleg eredménye szerint a Swimathon 2019 adománygyűjtő kampányban a 7 ferencvárosi kötődésű civil projekt 150 úszója összesen 17.490.790-ot gyűjtött.

A Swimathon egy olyan, Angliából útnak induló adománygyűjtő kampány, amelyben a résztvevők vállalják, hogy tudásukhoz és lehetőségeikhez mérten online és offline pénzt gyűjtenek, ezzel is fölhívva a figyelmet az általuk képviselt ügy fontosságára. Idén 7 projekt állt össze és ekképpen alakult a gyűjtésük:

Restart – hajléktalan embereket támogató, alternatív személyes segítés
4.008.385Ft

Reményvirág – gyászoló gyerekekért, családokért és az őket támogató szakemberekért: 3.551.862Ft

KözösALAPON – a közösségi alapítványokért
3.162.136Ft

FIX PONT – a helyi közösségi adományozás fejlesztésért
2.531.645Ft

Lóperenciás tengeren túl –nyári lovasterápiás tábor, hátrányokkal élő fiatalok számára
2.196.560.Ft

Szabihíd – ingyenes közösségi programok július négy hétvégéjén a Szabadság hídon
1.022.137.Ft

Bluegrass for blue – jótékonysági blues-fesztivál az autistákért
1.018.145Ft

Angliában 1986-ban szervezték meg az első SWIMATHONT, amely azóta számos kiemelten fontos közügyre tudta ráirányítani a társadalom figyelmét.

Közös kampányfilm a 7 projektről: Swimathon 2019 – Adj egy úszónak támogass egy jó ügyet!

A házigazda Ferencvárosi Közösségi Alapítvány (FKA) 2016-ban rendezte meg Magyarországon először a mára már nemzetközileg ismert és komoly sikereket elért programot. A szervezők  2017-ben CIVIL DÍJ-at kaptak a legsikeresebb adománygyűjtő kampány kategóriájában.

Az FKA  Magyarország első közösségi alapítványaként a helyi közösségi adományozás népszerűsítését tűzte ki célul, hogy jó civil ügyekhez találjanak helyben jó és felelős partnereket, akár a magánszférából, akár az üzletiből. Támogatást nem kérnek sem önkormányzatoktól, sem a magyar államtól.