Neked milyen pornót néz a gyereked?

2019. december 06. |

Ezzel a címmel rendeznek mini-konferenciát december 7-én. Erős téma Mikulás utánra. Bár a kérdés sokaknak visszataszító lehet, a probléma adott. A gyermeküket iskolába járató szülők vagy már hallották a kérdést, vagy próbálnak felkészülni rá lelkileg, hogy hamarosan aktuális lehet.

Ahogy Halász Sári aktivista, terapeuta és a rendezvény egyik szervezője mondja: “Az a tanács, miszerint aki nem szereti a pornót, az ne nézze, egyenértékű azzal a tanáccsal, hogy aki nem szereti a légszennyezést, ne vegyen levegőt.” Majd hozzáteszi: „a pornóipar üzleti stratégiája mind inkább a gyerekek felé fordul: egyre több a gyerek a filmekben, és egyre agresszívabb kampány folyik a gyerekekért, mint célcsoportért. A gyerekekért felelős felnőttek pedig ezzel párhuzamosan egyre eszköztelenebbé válnak.”

A tapasztalatok szerint az átlagéletkor, amikor egy fiú elkezd pornót fogyasztani, jelenleg 9-11 év. A pornóban használt nők és lányok is egyre fiatalabbak, és az ipari trendek változásainak következtében egyre brutálisabb szexuális erőszaknak vannak kitéve. Mindez itt történik az orrunk előtt, a pornó gyártásának egyik fővárosában: Budapesten – hangsúlyozzák a szervezők.

Öt tipp, hogy biztonságban tudd a gyereked az interneten

Öt tipp, hogy biztonságban tudd a gyereked az interneten

Ha internetes biztonságról beszélünk, meglepően ritkán merül fel, mit tehetünk szülőként annak érdekében, hogy már kiskorukban megtanítsuk gyerekeinket arra, hogyan vigyázzanak magukra az online térben. Íme öt hasznos tipp.

A mini-konferencia másik előadója Réz Anna filozófus, szülőként teszi hozzá a problémafelvetéshez: “Bevallom, kiver a víz, és forogni kezd a gyomrom, amikor valaki a legújabb pornóipari trendekről mesél nekem. Ennél csak akkor érzem magam rosszabbul, amikor arra gondolok, hogy 3-4 év múlva a most elsős kislányom és az osztálytársai ezeket a videókat fogják egymásnak mutogatni az osztályteremben. Bármennyire utálatos is a téma, muszáj beszélnünk róla, mert különben szülőként soha nem fogunk tudni elszámolni a lelkiismeretünkkel azokért a jóvátehetetlen károkért, amit ez az ipar a gyerekeinknek okoz.”

Sári és Anna közös beszélgetésre hív minden érdeklődőt, hogy a következő kérdésre együtt találják meg a választ: mit tehet egy szülő vagy szülők közössége egy iparral szemben, ami nagyobb, mint Hollywood?
Az esemény időpontja: 2019. december 7. 17 óra.

Helyszín: Werk Akadémia, Budapest. (1132 Csanády utca 11.)

Az esemény FB-linkjét ITT találod!

A program:

17:00 Előadás: Gyerekek és pornó. Halász Sári feminista aktivista, terapeuta

18:00 Beszélgetés: moderál Réz Anna, filozófus/újságíró

Az esemény a 16 Akciónap A Nők Elleni Erőszak Ellen rendezvénysorozat keretében kerül megrendezésre.

Szólj hozzá te is!

Még több Riporter