Neked milyen pornót néz a gyereked?

2019. december 06.
Ezzel a címmel rendeznek mini-konferenciát december 7-én. Erős téma Mikulás utánra. Bár a kérdés sokaknak visszataszító lehet, a probléma adott. A gyermeküket iskolába járató szülők vagy már hallották a kérdést, vagy próbálnak felkészülni rá lelkileg, hogy hamarosan aktuális lehet.

Ahogy Halász Sári aktivista, terapeuta és a rendezvény egyik szervezője mondja: „Az a tanács, miszerint aki nem szereti a pornót, az ne nézze, egyenértékű azzal a tanáccsal, hogy aki nem szereti a légszennyezést, ne vegyen levegőt.” Majd hozzáteszi: „a pornóipar üzleti stratégiája mind inkább a gyerekek felé fordul: egyre több a gyerek a filmekben, és egyre agresszívabb kampány folyik a gyerekekért, mint célcsoportért. A gyerekekért felelős felnőttek pedig ezzel párhuzamosan egyre eszköztelenebbé válnak.”

A tapasztalatok szerint az átlagéletkor, amikor egy fiú elkezd pornót fogyasztani, jelenleg 9-11 év. A pornóban használt nők és lányok is egyre fiatalabbak, és az ipari trendek változásainak következtében egyre brutálisabb szexuális erőszaknak vannak kitéve. Mindez itt történik az orrunk előtt, a pornó gyártásának egyik fővárosában: Budapesten – hangsúlyozzák a szervezők.

A mini-konferencia másik előadója Réz Anna filozófus, szülőként teszi hozzá a problémafelvetéshez: „Bevallom, kiver a víz, és forogni kezd a gyomrom, amikor valaki a legújabb pornóipari trendekről mesél nekem. Ennél csak akkor érzem magam rosszabbul, amikor arra gondolok, hogy 3-4 év múlva a most elsős kislányom és az osztálytársai ezeket a videókat fogják egymásnak mutogatni az osztályteremben. Bármennyire utálatos is a téma, muszáj beszélnünk róla, mert különben szülőként soha nem fogunk tudni elszámolni a lelkiismeretünkkel azokért a jóvátehetetlen károkért, amit ez az ipar a gyerekeinknek okoz.”

Sári és Anna közös beszélgetésre hív minden érdeklődőt, hogy a következő kérdésre együtt találják meg a választ: mit tehet egy szülő vagy szülők közössége egy iparral szemben, ami nagyobb, mint Hollywood?
Az esemény időpontja: 2019. december 7. 17 óra.

Helyszín: Werk Akadémia, Budapest. (1132 Csanády utca 11.)

Az esemény FB-linkjét ITT találod!

A program:

17:00 Előadás: Gyerekek és pornó. Halász Sári feminista aktivista, terapeuta

18:00 Beszélgetés: moderál Réz Anna, filozófus/újságíró

Az esemény a 16 Akciónap A Nők Elleni Erőszak Ellen rendezvénysorozat keretében kerül megrendezésre.