Elindult a Szabad Terek online piactér, hogy te is segíthess

2019. december 14.
Új online felületet indít a Szabad Terek. A Piactér elnevezésű aloldal célja, hogy elérhetővé tegye a hálózathoz csatlakozott nagyvárosok civil szervezeteinek azon termékeit és szolgáltatásait, melyeknek megvásárlásával különböző társadalmi kezdeményezések működését segíthetjük elő, közösen. A felület révén egyaránt előtérbe kerülhet az ajándékozási kultúrában is egyre fontosabbá váló tudatos fogyasztói szemlélet és a szervezetek munkájának közösségi támogatása.

A platform megoldást kíván nyújtani továbbá arra a problémára is, miszerint ma igen nehezen fellelhetők azok az adományozási formák, amelyekkel szeretteink mellett másoknak is örömet okozhatunk, noha valójában számos olyan civil összefogás van az országban, ami egész évben mások megsegítésén munkálkodik. Ezeknek a szervezeteknek és termékeiknek szűk láthatósági tere van, így aki nem céltudatosan áll neki keresni, nehezen talál módot a szféra támogatására. A Szabad Terek hálózatának új online felülete segítséget nyújt a felelős vásárlóknak, hogy az általuk ajándékokra fordított összeg jó ügyeket szolgáljon.


A Szabad Terek projektet másfél éve indította az Aurórát és a Bánkitó Fesztivált is szervező Marom Klub Egyesület azzal a szándékkal, hogy közösségi terek és civil szereplők közötti együttműködéseket generálva segítse azok megerősödését. Ennek köszönhetően született meg a Piactér is, ahol közel 20 szervezet kapott megjelenési felületet, négy nagyvárosból (Budapest, Debrecen, Pécs, Szeged) – és ez még csak a kezdet.


A feltüntetett termékek közül válogatva a nyomda- vagy bicikliszerelő workshopoktól kezdve, filmvetítéseken és vitakörökön át pólók és kitűzők vásárlásával is lehet majd támogatni a hálózat tagjait – legtöbbször egyéni adomány alapon. Sőt, partnereink számos opciót kínálnak terembérlésre is, a fővárosban és vidéki nagyvárosokban egyaránt.


A Szabad Terek legfőbb célja létrehozni egy országos hálózatot a civil szféra tagjaival, ahol mindenki egymást erősíti, a független közösségi terek és civil szervezetek összeállva ugyanis jóval kiterjedtebb nyilvánosságot teremthetnek egymásnak és az általuk képviselt társadalmi ügyeknek.
A hálózathoz most csatlakozni is lehet; minden információ elérhető a honlapon keresztül.

www.szabadterek.hu

facebook.com/szabadterek | press@szabadterek.hu | info@szabadterek.hu