Egyedi és újító: Minipiac, az online piactér gyerekeknek

2017. december 20.
Ismersz olyan gyűjtőoldalt, ahol egy helyen találod meg a legjobb egyedi gyerekcuccokat? Két barátnő, Békefi Eszter és Bordás Andrea álmodott egy nagyot, és létrehozta a Minipiacot. Hamarosan a marieclaire.hu-n is találkozhattok majd izgalmas összeállításaikkal.

Mióta ismeritek egymást?

14 éves  korunk óta vagyunk legjobb barátnők, ennek már több mint húsz éve. A közös gimnáziumi évek után teljesen más utakon jártunk és más területeken helyezkedtünk el. Andi a budapesti főiskola után bankár lett, én a bécsi egyetemen alkalmazott grafikát tanultam, majd art director lettem egy nemzetközi reklámügynökségnél, később offline divatmagazinoknál, jelenleg a Marie Claire magazinnál.

Honnan jött a Minipiac ötlete?

Amikor a gyerekeink megszülettek, (Andinak egy négy éves kisfia és egy hét és fél éves kislánya, nekem egy  öt éves kislányom  van) többé már nem az érdekelt minket, hogy  hova utazzunk, vagy, hogy milyen ruhát vegyünk magunknak, hanem hogy hol találjuk meg a legjobb holmikat a kicsiknek, a babakocsitól a játékokon keresztül egészen a ruhákig. Persze ott volt az a pár konfekció márka, amivel nincs is semmi baj, de amikor már harmadszorra jön szembe ugyanaz a t-shirt, vagy valami egyedibb és szebb játékra, dekorációra vágytunk, mint amit a jól ismert játékboltok kínálnak, akkor merült fel bennünk az igény, hogy felkutassunk olyan boltokat és webshopokat, ahol egyedi, különleges és minőségi gyerekholmikat készítenek vagy forgalmaznak. Meglepetésünkre nagyon sok ilyet találtunk, de azért őszintén szólva nem volt egyszerű rájuk bukkanni. Ekkor pattant ki a fejünkből a szikra: milyen egyszerű lenne és milyen sok időt megspórolnánk magunknak és másoknak is, ha ennek a sok szuper boltnak, illetve a kínálatunknak lenne egy gyűjtőoldala, ahol egy helyen minden kincsre rá lehetne bukkanni. Így született meg a Minipiac ötlete.

Hogyan alakult meg? Mennyi idő alatt valósítottátok meg az álmotokat?

Az ötlet után jött a kutatómunka. Andi felkutatta az összes potenciális partnert, rengeteg külföldi oldalt néztünk meg, mielőtt elkezdtük megtervezni és kitalálni az oldal felépítését és dizájnját, amit vagy tízszer alakítottunk át 10 hónap alatt a programozónk legnagyobb örömére.

Miben rejlik az online piactér egyedisége szerintetek?

Korszerű, igényes és könnyen kezelhető gyűjtőoldalt szerettünk volna létrehozni, ahol – reményeink szerint –napról napra bővíteni tudjuk a kínálatot. Az oldalunk közvetítő szerepet tölt be, tehát vásárlási szándék esetén átirányítjuk a vásárlókat a célboltok (webshopok) oldalaira. Az új termékek mellett bárki, aki minőségi és alig használt gyerekruhát szeretne venni vagy eladni, ingyen csinálhat nálunk saját piacteret, amihez egy szép és egy jól kezelhető felületet biztosítunk.

Miben hiánypótló?

Tudomásunk szerint nincs még egy olyan oldal, ahol egy helyre gyűjtik össze a legjobb gyerekboltok kínálatát, másrészt a jól ismert adok-veszek oldalakhoz, illetve a Facebook adok-veszek csoportjaihoz képest egy sokkal átláthatóbb, felhasználóbarátibb és esztétikusabb felületet biztosítunk azon magányszemélyek részére, akik eladni szeretnének, illetve egy oldalon válogatnának az új vagy alig használt, minőségi kínálatból.

Milyen márkákat válogattok be?

Megpróbáljuk az egyedi és minőségi termékek készítőit és forgalmazóit felkutatni. A Minipiac kínálatában megtalálhatóak kicsi, ám nemzetközi színvonalú magyar márkák és ismert külföldi márkák termékei is.

Milyenek voltak a kezdeti visszajelzések?

Ahhoz képest, hogy a nulláról indultunk – mivel egyikünknek sem volt ezen a területen tapasztalata, vagy kapcsolata – jók a visszajelzések, sokan gondolják úgy, hogy a Minipiac egy hiánypótló oldal, és sokat segíthet azoknak a kevésbé ismert márkáknak, akik szélesebb közönség felé szeretnének nyitni. Két hónap alatt több mint ötven bolt termékeit ajánljuk az oldalunkon.

Milyen újdonságokkal készültök még?

A közösségi oldalakon már láthatóak a különféle ajánlóink és tematikus bazárjaink. Jövőre szeretnénk részletesebben is bemutatni a magyar gyerekmárkákat, forgalmazókat, háromhavonta lesz nyereményjáték, továbbá tervezünk videós tartalmat is, amiben gyerekekkel teszteljük a Minipiac kínálatát. Emellett, az oldal kétnyelvűvé tétele után, nyitni fogunk külföldi oldalak és vásárlók felé is, már vannak megkereséseink. Az Insta-oldalunkon pedig már most is folyamatosan ajánlunk külföldi webshopok kínálataiból.

Kattints IDE, ha kíváncsivá tettünk!