Így segíthetünk a bejrúti tragédia áldozatainak!

2020. augusztus 06.
Az UNICEF egész közösségét megrázta a Bejrútban történt tragédia. A jelenlegi adatok szerint száznál is több halálos áldozata van a robbanásnak, négyezren megsérültek és 300 ezren váltak hontalanná.
Az UNICEF helyi irodáját sem kímélte a katasztrófa, a gyermekvédelmi szervezet egyik kollégája a házastársát veszítette el, hét munkatárs megsérült, többek otthona megrongálódott. A dolgozókat – akárcsak Libanon teljes lakosságát – sokkolták az események.

Az UNICEF a helyszínen együtt dolgozik az állami szervekkel és a partnerekkel, hogy a lehető leggyorsabban segítséget nyújthasson a bajba jutott gyerekeknek és családjaiknak, valamint az értük dolgozó túlterhelt egészségügyi személyzetnek. A szervezet ivóvizet juttatott el a kikötői dolgozóknak, a helyi partnerek segítségével elkezdődött a traumatizált gyerekek pszichológiai ellátása, valamint a kikötőben maradt, még használható gyógyszerek kimentése. Folyamatosak az egyeztetések a következő lépésekről.

 

A robbanást követő káosz pillanatai 

Az UNICEF elkötelezett a libanoni gyerekek és családjaik támogatása mellett. A koronavírus amúgy is hatalmas terhelés alatt tartotta a helyi egészségügyi rendszert, az orvosok, ápolók fáradtak, a kórházak túlterheltek, az ország gazdasága a robbanás előtt is rossz állapotban volt.

Az UNICEF Magyarország is megkezdte az adománygyűjtést a vészhelyzeti segítségnyújtásra a rendkívüli tragédia helyszínén. A szervezet munkáját a következő weboldalon lehet támogatni akár egészen kis felajánlásokkal is: www.unicef.hu/segitek