Korlátlan gondolatok tárháza az idei TEDxLibertyBridgeWomen konferencia

2020. november 12.
2020-ban az egyik legfontosabb értékünk a szabadság lett. De vajon szabadon éltünk a világjárvány előtt? Hogyan találhatjuk meg szabadságunkat életünkben? Különböző történetek és lebilincselő életutak bemutatása által a szabadság kérdéskörével, jelentéseivel foglalkozik november 14-én a TEDxLibertyBridgeWomen konferencia.

Pillanatok alatt húzták ki alólunk a talajt. Eddigi életünktől teljesen elkülönítve találtuk magunkat. Ami addig természetesen volt szabad és egyértelmű, elérhetetlenné vált. Mindeközben kitárult az online tér minden generációnak, és lett benne szabadság mindenkinek. Majd pedig visszakaptuk a fizikai szabadságunk egy részét. Felmerül az azonban a kérdés: szabad volt az életünk a világjárvány előtt? „Az idei TEDxWomen konferencián olyan előadókat mutatunk be közösségünknek, akik példaként járnak előttünk, közöttünk. Találunk közöttük üzletasszonyt, színészt, műkereskedőt, írót, mégis, ami közös bennük: szabadon élnek saját életükben. Történeteiket összeköti, hogy korlátok nélkül gondolkodnak, másképp cselekednek, és ezzel bennünket is változásra késztetnek, tettekre inspirálnak.” – erősítették meg az esemény gondolatiságát az alapító kurátorok, Szabados Andrea és Németh Bite Barbara. (Interjúnkat Barbarával ITT olvashatod!)

A Katona József Színház színpadán november 14-én többek között előad a görög származású műkereskedő Korani Eleni a szakmai közegben való érvényesülés kihívásairól és a művészet szerepéről, Tomán Szabina üzletasszony beavatja a hallgatóságot, milyen út vezetett a sikeres modellkarriertől a befektetések világába. Különös aktualitása van Baji Anikó sürgősségi szakápoló gondolatainak, aki jelenleg is a frontvonalban, szkafanderben és teljes védőfelszerelésben látja el a betegeket nap mint nap az Uzsoki Utcai Kórház sürgősségi egységén. Hadas Kriszta riporter beszédéből megtudhatjuk, műsoraiban miért választja a plakátcsaládok helyett a szabálytalan sorsok bemutatását. A Kürt Akadémia vezetője, Kürti Tom mélyen elkötelezett a munkahelyi esélyegyenlőség megteremtésében, de vajon mit tehet egy üzletember a lánya jövőjéért? Szél Dávid előadásában a család kapja a főszerepet, a pszichológus arról osztja meg gondolatait, hogyan találhatjuk meg az egyensúlyt, létezik-e mindenki számára jól bevált minta családi működésünkben. Szegedi Kata divattervező is az egyensúlyi állapotot keresi előadásában, testképünkre vonatkozóan. Két színész, Molnár Áron és Farkas Franciska is szerepel az előadók között. Áron a noÁr mozgalom központi gondolatát fogja színpadra vinni: legyen egy ügyed! Farkas Franciska zöld aktivista, állatvédő, az elfogadás, a nyitottság szószólója. Előadásában azt boncolgatja, hogy a döntéseink meghozatalában tudunk-e szabadok lenni. Az alapvető emberi jogok mellett áll ki Mérő Vera jogvédő, aki történeteivel arra bátorít mindannyiunkat, hogy ne hagyjuk annyiban az igazságtalanságokat, de hallhatjuk majd Fábián Sárát, az Amigos a gyerekekért Alapítvány vezetőjét arról, hogyan lehet profin vezetni társadalmi vállalkozásokat. Duda Éva koreográfus, rendező, társulatvezető az alkotási folyamat fázisairól tart izgalmas, mozgásművészeti produkcióval illusztrált előadást. Az eseményt Balanyi Szilárd, a Quimby billentyűsének akkordjai színesítik, illetve további művészi produkciók.

A közönségnek online van lehetősége átélni a TEDx-élményt, köszönhetően az Umbrella Collective technikai partnerségének. A kezdeményezés mellé álltak és a rendezvény partnereiként jelennek meg olyan hazai és multinacionális vállalatok, amelyek társadalmi felelősséget vállalnak a sokszínűség és a nők esélyegyenlősége iránt.

A TEDxLibertyBridgeWomen 2020 előadói:

  • Baji Anikó egészségügyi médiakommunikációs szakember
  • Balanyi Szilárd zongorista, dalszerző, a Quimby billentyűse
  • Duda Éva koreográfus, rendező, társulatvezető
  • Farkas Franciska színész, drámapedagógus
  • Forgács-Fábián Sára CEO, nonprofit menedzsment szakértő
  • Hadas Krisztina szerkesztő-riporter, rendező
  • Korani Eleni műkereskedő, galériatulajdonos
  • Kozma Kata dalszerző, producer
  • Kürti Tom második generációs vállalkozó, üzleti stratéga
  • Lohonyai Dóra autizmus aktivista, író
  • Mérő Vera jogvédő, kommunikációs szakember, média designer
  • Molnár Áron színész, aktivista, a noÁr Mozgalom alapítója
  • Szabó T. Anna költő
  • Szegedi Kata divattervező
  • Szél Dávid pszichológus, apablogger
  • Temesvári Orsolya jogász, blogger, önkéntes futó és gerincvelősérült
  • Tomán Szabina cégvezető, befektető
  • Vas Alexa mérnökhallgató, cégalapító

 

Jegyek elérhetők itt: https://tixa.hu/TEDxLBW_Szabadsag_Maskepp