Bárkiből lehet áldozat: iskolai bántalmazás

2021. január 24. |

Az Áldozatsegítő Központ videó- és podcastsorozatának legújabb részében Szalay Bence és Farkas Dénes színészek segítségével mutatják be az iskolai bántalmazás eseteit.

Az Áldozatsegítő Központ a valóságban is megtörtént esetek alapján készített videó- és podcastsorozatot, amely segít felismerni azokat a helyzeteket, amelyekbe bárki bármikor kerülhet. Olyan hétköznapi történeteket mutatnak be, amelyek mindannyiunkkal előfordulhatnak, például iskolai bántalmazás, családi erőszak, unokázós csalás. Sokszor észre se vesszük, pedig az áldozatok gyakran a közvetlen környezetünkben is ott vannak, de akár mi magunk is könnyen válhatunk áldozattá.

iskolai-bantalmazas-video

A forgatáson Czető Ádám, Szvetlov Balázs, Szalay Bence, Győri Péter, Pásztor Máté, Topolcsányi Laura és Farkas Dénes

A legújabb videó népszerű és közkedvelt színészek – többek között A Viszkis című film főszereplője, Szalay Bence, a Nemzeti Színház művésze, Farkas Dénes – segítségével mutatja be és teszi átélhetővé az iskolai bántalmazás eseteit. Az epizód mellett egy szakértők bevonásával készült elemzés is elérhető, amelynek célja, hogy az epizódban bemutatott problémára megoldást nyújtson, mit tud tenni a szülő, pedagógus, gyermek, vagy bárki, ha a környezetében ilyet tapasztal.

Nézd meg a videókat!

Olvass tovább!

Az elég lenne nekik, ha egy kést szúrna a hátamba?

Az elég lenne nekik, ha egy kést szúrna a hátamba?

Legutóbb egy budai gyilkosság hívta fel a közvélemény figyelmét a családon belüli erőszakra, amikor egy férfi élettársával és négy éves gyerekével végzett, majd öngyilkos lett. Nem egyedi eset, hogy a rendőrség nem nyújt időben segítséget a bántalmazott félnek. Az Abcúg riportja.

Szólj hozzá te is!

Még több Riporter

Minden sikeres nő mögött még több sikeres nő áll lipták tímea

Minden sikeres nő mögött még több sikeres nő áll

„Képes lenne a balett megmaradni a csillogó ruhák nélkül is annak, ami?” – interjú Grecsó Zoltán táncművésszel balett

„Képes lenne a balett megmaradni a csillogó ruhák nélkül is annak, ami?” – interjú Grecsó Zoltán táncművésszel