Sorra tiltják ki a társkeresők Simon Levievet, vagyis a Tinder-csalót

2022. február 11.
Február 2-án mutatta be a Netflix A Tinder-csaló című dokumentumfilmjét. Egy világ háborodott fel azon, hogy a nőket átverő Simon Leviev nem, hogy rács mögött nincs, de elnézve a közösségi oldalakat elmondhatjuk: él, mint Marci Hevesen...!

A Tinder Swindler (A Tinder-csaló) a Netflix egyik legerősebb dokuja, ami a Simon Leviev álnéven tevékenykedő szélhámost mutatja be. A férfi a népszerű randiappon keresztül ismerkedett meg nőkkel a világ számos pontján, majd pénzt csalt ki tőlük, hogy luxusban élhessen. Főhősünk lebukott ugyan, de csak okirathamisítás miatt tudták elítélni, és 5 hónap után szabadult is. Miközben az áldozatai a mai napig törlesztik azokat a kölcsönöket, amelyeket a férfi miatt vettek fel, Simon magyarosan szólva él, mint Marci Hevesen! Állítólag előadásokat tart, valamint tanácsadóként dolgozik, de a történetnek még közel sincs vége.

Simon-Leviev

Mióta ugyanis felkerült a Netflixre a Tinder Swindler, kissé nehezebb lett a szélhámos férfi élete. Kíváncsiságból felmentem Simon Instagram-oldalára, amit néhány nappal a premier után feltörtek, hogy borsot törjenek a luxusmárkafüggő férfi orra alá. De szép számmal vannak azok is, akik egyszerűen a kommentszekciót bénítják meg, és fejtik ki véleményüket a nőket becsapó, ingyenélő férfi posztjai alatt.

Simon (valódi nevén Shimon Hayut) történetével a Tinder is kellemetlen helyzetbe került, aminek következtében arra kényszerültek, hogy kiadjanak egy közleményt. Mint kiderült, a férfi 2019-es lebukása után a Tinder kitiltotta felületéről a férfit, akinek korábban ismert összes, álnéven működő profilja elérhetetlen lett. „A februári dokumentumfilm megjelenése előtt további belső vizsgálatokat folytattunk, és megerősítettük a belépési rendszerünket. Jelenleg a Simon Leviev néven elhíresült férfi, egyetlen álnevén sem aktív a Tinderen” – írta közleményében a cég. Az NBC információi szerint a csalót kitiltották továbbá a Match.com, a Plenty of Fish, valamint az OkCupid oldalakról is.

A svindler egyébként mintha mi sem történt volna, éli az életét. Bár 159 ezres Instagram-fiókját feltörték, gyorsan készített egy új profilt, hogy luxusutazásait és életvitelét mutogassa a világnak. „Nem számít, hogy mit gondolnak rólad az emberek, mindig dúdold a saját  dalodat” – írta ki bölcsességét a tűzpiros Ferrarijáról készült fotójához. Jelenleg üzleti tanácsadóként tevékenykedik, és úgy mutatkozik be mint tehetős üzletember. Bár perrel fenyegette a Netflix-film alkotóit, azért nagy szeretettel biggyeszti oda a posztjai mögé, hogy #netflix, pusztán azért, hogy még jobban fusson a szekere. Azt állítja, hogy február 11-én elmondja a saját sztoriját, mert bizony ő nem csapott be senkit. Milyen szerencse, hogy nem Valentin-napon akar a kamerák elé állni…

Ami Simon három, a filmben szereplő áldozatát illeti (sokkal többen vannak – a szerk.), ők a bemutató után rengeteg támogatást és megkeresést kaptak. Cecilie Fjellhøytól, Pernilla Sjoholmotól és Ayleen Charlotte-tól 185 ezer, 103 ezer és 25 ezer fontot csalt ki a szélhámos. Mivel a kölcsönök a nők nevein vannak, ezért azt nekik kell törleszteniük, attól függetlenül, hogy kemény átverésnek voltak az elszenvedői. A három nő most létrehozott egy profilt a Go Fund Me oldalán, hogy az ide beérkező adományokból törleszteni tudják az adósságukat. Öt nappal a film bemutatója után, közel 1000 adományozó 20 000 fontot gyűjtött a hölgyeknek.

Fotó: Imdb

Olvass tovább!