Kiderült, ki fogja megörökölni II. Erzsébet káprázatos ékszereit

2022. szeptember 26.
Erzsébet királynő állítólag egy mintegy 300 különleges darabot számláló ékszerkollekció tulajdonosa volt.

Ezeket az ékszereket a hét évtizedes uralkodása alatt vagy ő maga hordta, vagy kölcsönadta a család különböző tagjainak, esetleg elzárva őrizgette. A királynő tulajdonába nem kevesebb mint 16 tiara, 98 bross, 46 nyaklánc és 37 karkötő tartozott. A halála után az ékszereknek is új gazdát kell keresni.

erzsebet-kiralyno

Erzsébet ékszerei a királyi család tagjaira, köztük négy gyermekére és azok házastársaira fognak szállni. Úgy tudni, hogy Katalin is örökölni fog néhány igazán értékes darabot. Hogy konkrétan melyiket ki fogja kapni, egyelőre nem tudni, a királynő végrendelete ugyanis nem nyilvános.

„Véleményem szerint őfelsége személyes ékszerei a család különböző tagjaihoz kerülnek majd. De biztosan Katalin hercegné mint leendő királyné kapja az oroszlánrészt. És vannak olyan darabok, amelyek a jelenlegi uralkodó feleségét, azaz ebben az esetben Kamillát illetik ” – nyilatkozta Ingrid Seward királyi szakértő a Daily Mailnek.

Mi a helyzet a koronaékszerekkel?

A koronaékszerek nem az egyes uralkodókhoz tartoznak, hanem a monarchia tulajdonai. Temetése előtt Erzsébet koronaékszereit a koporsójának tetejére helyezték, ezt követően visszakerültek a londoni Towerbe.

Forrás: marieclaire.com, Daily Mail Fotó: Getty Images

Olvass tovább!