Ingyenes ruhacsere programok a Budapesti Metropolitan Egyetemen

2023. október 27.
Ismét megrendezi fenntartható ruhacsere programját a Budapesti Metropolitan Egyetem. A cél, hogy a téli ünnepekkel együtt járó vásárlási roham előtt felhívják a figyelmet arra, hogyan lehet fenntartható módon közelíteni például a ruhavásárláshoz.
Ingyenes ruhacsere és ruhajavító programok a Budapesti Metropolitan Egyetemen

A ruhaipar a világ egyik leginkább környezetszennyezőbb iparága: évente (millió) tonnaszám készülnek, kerülnek bolti forgalomba, majd kötnek ki szeméttelepeken a fast fashion boltok kínálatában kapható holmik, amiknek már az előállítása is rendkívül környezetterhelő. Igaz ugyan, hogy a divat remek terepe lehet az önkifejezésnek, fontos, hogy tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy környezetbarát módon hódoljunk neki. A Budapesti Metropolitan Egyetem ismét fenntartható ruhacsere napot szervez. 

Ruhacsere nap a METU-n

Budapesti Metroplitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Kara mindennapi működése során is hangsúlyt fektet a fenntartható fejlődésre, melynek megvalósítását kis, összetartó közösségekben tartják a leginkább megvalósíthatónak. E gondolat köré szerveződik a 2023. november 4-én megvalósuló újabb ruhacsere programnap, melyen a korábbi hasonló rendezvények tapasztalatai alapján egyetemi  hallgatók, oktatók és környékbeli lakosok, érdeklődők is részt fognak venni. 

Neked is vannak olyan új, vagy nagyon jó állapotú ruhadarabjaid, amik a boltban a fogason lógva nagyon jól néztek ki, de hazaérve már nem igazán érezted őket magadénak? Már egy éve érintetlenül lóg több ruha a gardróbodban és nagy eséllyel egy év múlva is ott fog? A Budapesti Metropolitan Egyetem rendezvényének keretein belül

most megválhatsz a már nem hordott ruháidtól és új kincseket is beszerezhetsz a fenntarthatóság jegyében.

 

 A ruhacsere programra és programról bármennyi ruhadarabot lehet hozni és vinni, női, férfi és gyerekruhákat egyaránt várnak a szervezők. 

Kiegészítő programok

A METU Művészeti és Kreatívipari Kara által szervezett ruhacsere programot ezúttal számos izgalmas, a fenntartható öltözködést támogató program is kiegészíti. A szervezők varró workshoppal (ahol fel lehet használni a hibás, kopott darabokat, kifutott anyagokat), karácsonyi manó készítő workshoppal, fenntarthatósági kvízzel, könyvborító varrással, fenntartható divat-kiállítással, és egy a környezetbarát mosással kapcsolatos izgalmas előadással is várják az érdeklődőket, akik nemcsak környezetbarát módon bővíthetik ruhatárukat, de a szemléletformáló programok segítségével a hétköznapjaikba is átültethetik a program által megfogalmazott üzenetet.  A részletes programokról itt lehet olvasni

Az esemény időpontja: 2023. november 4. (szombat) 12:00-16:00.

Az esemény helyszíne: Budapesti Metropolitan Egyetem Infopark Campus, I. épület aula és kiállítótér