„Az oltár előtt állva jöttem rá, hogy ez a házasság halálra van ítélve” – őszinte vallomások

2024. július 21.
Az alábbi nők már az esküvőjük napján tudták, érezték, hogy a házasságuk nem fog működni, mégsem merték, illetve akarták lemondani a nagy napot.
Tönkrement házasság vallomások

A Buzzfeed egy meglepő kérdést tett fel az olvasóinak: a szerkesztők arra voltak kíváncsiak, van-e közöttük olyan, aki az esküvője napján értette meg, hogy nagy hibát követ el a házassággal. A kérdésre őszinte és nem mindennapi történetek érkeztek. Ezekből hoztunk el néhányat.

A válásra gondoltam, mielőtt kimondtam az igent

„Apám mielőtt az oltárhoz kísért, felém fordult és a következőt mondta: »Nem kell ezt tenned, ha nem akarod«. Amikor elindultunk az oltárhoz, arra gondoltam, hogy »Bármikor elválhatok«. Elég nagy red flag, ha az ember a válásra gondol, mielőtt kimondja az igent.”

Hatalmas szelet tortát nyomott az arcomba

„A (most már volt) férjem és a tanúja részegen vihogva azt tervezgették a lagzinkon, hogy amikor felvágjuk a tortát, neki egy hatalmas szeletet kell vennie belőle, és az arcomba nyomnia. Amikor meghallottam, könyörögtem neki, hogy ne tegye, mire ő azt mondta, hogy nevetséges vagyok, és lazítsak. Amikor eljött az idő, tényleg az arcomba nyomott egy hatalmas szelet tortát. Olyan nagy volt, hogy az egész arcomat beborította. Olyan erővel tette, hogy a képeken látszott, hogy az ujjai között szivárogtak ki a darabok. Évekbe telt, mire rájöttem, hogy ez egy metafora volt arra, ahogyan a mindennapokban is bánt velem.”

A férjem és a nővére csókolózni kezdtek a lagzinkon

„Tudtam, hogy a házasságom halálra van ítélve, amikor a férjem és a nővére csókolózni kezdtek a lagzinkon. Nem, nem egy testvéri puszi volt az arcon. Egy igazi francia csók volt, nyelvvel és mindennel. Teljesen megundorodtam. Túl sokáig maradtam vele, miközben a húgával való közelsége mindig is nyilvánvaló volt.”

Dühös vagyok, hogy nem hallgattam a megérzéseimre

„A mostani exférjem még rám sem nézett az eskünk alatt. Nem akart velem táncolni a lagzin – sőt, visszautasította, amikor felkértem. Az egész lagzit azzal töltötte, hogy a vidékről érkezett barátaival beszélgetett. A lagzi utáni este a szállodában részegen üvöltözött velem, miközben én a fürdőkádban voltam, meztelenül és sírva. Most, 11 évvel később már látom, hogy mindez azért történt, mert soha nem akart feleségül venni, és dühös vagyok, hogy nem hallgattam a megérzéseimre.”

Dühös vagyok, hogy nem hallgattam a megérzéseimre

Dühös vagyok, hogy nem hallgattam a megérzéseimre

El akartam futni, de a jó modor az utamba állt

„Apám, amikor az oltárhoz kísért, azt kérdezte: »Biztos vagy benne? Ha nem vagy biztos, az élet túl rövid. Olyan gyorsan elviszlek innen, hogy senki nem veszi észre.« Én maradtam. De 10 évvel később azt kívántam, bárcsak elfutottam volna, amikor apám titokban ezt javasolta. El akartam futni, de a jó modor az utamba állt. Tulajdonképpen már az oltár előtt tudtam, hogy a házasságunk halálra van ítélve.”

A válás sokkal zűrösebb, mint egy lemondott esküvő

„Őszintén szólva, az esküvő előtt erős késztetést éreztem arra, hogy elfussak. Közel jártam hozzá, és sokáig dühös voltam magamra, hogy ezt éreztem. Aztán a lagzi nagy részét azzal töltöttem, hogy megpróbáltam elmenekülni a férjem elől, mert csapdában éreztem magam.  Tudtam, hogy halálra van ítélve a kapcsolatunk, de féltem, hogy csalódást okoznék a szüleimnek, ha visszamondanám. Megtanultam a leckét, amit fontos lenne mindenki másnak is megtanulnia: ha kétségetek van, ne maradjatok. Sosem késő változtatni, és az emberek nem fognak utálni érte. Ha mégis, akkor ők jelentik a problémát, nem te. Kérlek, ne menj hozzá valakihez, amikor tudod, hogy ez a kapcsolat halálra van ítélve. A válás sokkal zűrösebb, mint egy lemondott esküvő.”

Forrás: Buzzfeed Fotó: Getty Images