Nős férfiak mondják el őszintén, mi a legnehezebb a házasságukban

2024. július 05.
A házasság csodás és egyben kalandos lehet, ám arról sem szabad megfeledkezni, hogy a közös élet lemondásokkal és sok-sok munkával is együtt jár. A következőkben 6 férfi meséli el, mit tart a legnehezebbnek a házasságában.
Nős férfiak házasság

A Buzzfeed nemrég megkérdezte a nős férfi olvasóit, mondják el őszintén, mit tartanak a legnehezebbnek a házasságukban. A következőkben az ő válaszaikból hoztunk el egy válogatást.

Hiányozni fog az a személy, aki korábban volt

„Huszonöt éve vagyunk házasok. Nem számítottam rá, hogy a nő, akit elveszek, az évek során minden életszakaszban változni fog, és nekem erőfeszítéseket kell tennem, hogy minden alkalommal újra beleszeressek. És persze segítenem kell neki, hogy új utakat találjon, és ő is belém szeressen, ahogy én változom. Mindez nagyon nehéz, mert bizony hiányozni fog az a személy, aki korábban volt (a gyerekek előtt, a menopauza előtt stb.), de ha beleteszed a munkát és nyitott maradsz, akkor valószínűleg az új önmagadat is nagyon fogod szeretni.”

A házasság minden nap  kemény munka

„Emlékezz a csodálatos időkre, mert ha elveszíted a házastársadat, csak az emlékek maradnak. De az igazság? A házasság minden nap kemény elszánt munka; ki kell tartanod mellette, és nem szabad feladnod, csak magadra gondolva. Szerettem a feleségemet; volt olyan nap, amikor biztos vagyok benne, hogy meg akart ölni, de tudom, hogy akkor is szeretett – ezt csak a házas emberek értik. De hogy a 38 együtt töltött év működni tudjon, ahhoz valóban mindennap erőfeszítéseket kellett tennünk.”

A házasság minden nap  kemény munka

A házasság mindennap kemény munka

Nincs időm magamra

„A legnehezebb dolog számomra az, hogy egyáltalán nincs időm magamra. Introvertált vagyok, és szükségem lenne egy kis időre és magányra, hogy feltöltődjek energiával, miután az egész munkanapot emberek között töltöttem. Ahogyan gyerekeink születtek, ez a szabadidő egyre kevesebb lett. Néha-néha eljutok egy-egy utazásra a munka miatt, ami ad egy kis feltöltődést. Persze találok magamnak pillanatokat, amikor itthon vagyok, de ez nem sok. Apaként és férjként igyekszem a lehető legjobban jelen lenni a családom körül, még akkor is, ha ez még jobban lemerít.”

A kommunikáció nehéz

„Huszonegy éve házas vagyok. Házasságunk sarokkövei a kommunikáció és az őszinteség. A kommunikáció nehéz, mert néha nehéz megfogalmazni, mire gondolunk, türelmesnek lenni, és megérteni, mit akar mondani a partnerünk. Az őszinteség több annál, hogy nem hazudsz a partnerednek. Saját magaddal is őszintének kell lenned, elfogadni, ha valami a te hibád volt és vállalni a felelősséget.”

Nem erre számítottam

„Amikor 25 év házasság után az ember végignéz az életén, és rájön, hogy több időt kellett volna szánnia arra, hogy a megfelelő nőt válassza. A feleségem a felnőtt gyerekeinkre koncentrál, én mindig az utolsó vagyok, és többnyire mindent egyedül csinálok. Nem erre számítottam.”

Elvárják, hogy mindent értük tegyél

„A legnehezebb dolog a házasságban és az apaságban az, hogy mindig erősnek és szilárdnak kell lenned. A családodban mindenki azt várja tőled, hogy mindig te legyél a szikla számukra, mindig megbízható légy. Ha a feleségem belefárad a munkájába, egyszerűen felmond, mert tudja, hogy én megtartom az enyémet. Ha a gyerekeknek szükségük van valakire, aki megjavít valamit, nekem szólnak, és én megcsinálom. Nem számít, ha egész nap dolgoztál, ha beteg vagy és éhes. Az ő igényeik mindig az elsők. Ha a feleségednek szüksége van egy kis ventilálásra, vagy csak egy jót kell sírnia, te meghallgatod. Elvárják tőled, hogy mindent értük tegyél. Nem betegszel meg, nem fáradsz el, nem lehetsz sebezhető, nincsenek hobbijaid, és nem vállalsz kockázatot a munkáddal kapcsolatban. Szeretem a családomat, ők a legnagyobb büszkeségem és örömöm, de igenis sok rajtam a teher.”

Forrás: Buzzfeed Fotó: Getty Images