A szempillaspirálozás alappillérei

2013. október 28.
Bertalan Viki sminkmester ezen a héten azt árulja el, hogy hogyan is válasszunk a saját szempilláinkhoz alkalmazkodva szempillaspirált.

Viki szerint, ha alapból szerencsések vagyunk és hosszú pilláink vannak, akkor inkább a mély színű, gazdag árnyalatú spirálokat válasszuk, sok pigmenttel, amelyek csak még inkább kihangsúlyozzák a pillák hosszúságát.

Ha nem hosszú, ellenben sűrű szempillaerdővel áldott meg minket a sors, akkor a kefén van a hangsúly, ilyenkor olyan válasszunk, ami szépen szétválasztja a pillákat.

Szemalapozás

Minden esetben fontos, hogy a szemkörnyéket is lealapozzuk külön erre a területre készített korrektorral, így a karikákat és a sötét foltokat is eltüntethetjük tartósan. Ezzel elérhetjül azt, hogy a spirál érvényesüljön, ne pedig a fáradt tekintet, vagy a karikák.

Se túl sok, se túl kevés

A szempillafestésnél nagyon figyeljünk oda, hogy ne legyen sok festék egyszerre az ecseten. Amikor a pillákon áthúzzuk a spirált, törekedjünk arra, hogy a legkissebb szálakat is érje festék. A műveletet kezdjük a külső szemzugban, ide jusson a legtöbb festék, az apró szálakon ez nem csak jól néz ki, de cicásítja is a tekintetet.

Kívülről befelé

Mindig kívülről befelé, a belső szemzug felé haladva és alulról a halánték felé húzzuk az ecsetet, így lesz természetes az eredmény. Ha pedig úgy érezzük nem férünk hozzá rendesen a szempillánkhoz, akkor válasszunk kisebb ecsetes spirált, így könnyebb lesz vele dolgozni. Először mindig a felső szempillákat fessük ki. Az alsókat nem muszáj, vagy csak a tövét és keveset. A tiszta és nyitott tekintethez hagyjuk el az alsó szempillák festését.

Színhez a forma és fordítva

Sok színben kaphatóak spirálok, mindenki megtalálja a számára megfelelőt. Létezik természetesen szinte minden színben, van vízálló, illetve 38C-s, vagyis nem teljesen vízálló, de csak melegvízzel eltávolítható, érzékenyszeműeknek külön érzékenyszemre való, illetve alapozó ápoló-sűrítő spirál, két komponensű spirál, esetleg speciális adalékanyagainak köszönhetően szempillanövesztő szempillaspirál. Mindennapra nem ajánljuk a vízálló spirált, miután azt nehezebb eltávolítani, így a lemosásnál jobban sérülhetnek a szempillák. A spirálokat ajánlatos 3 havonta lecserélni a fertőzések elkerülése végett.

További információkért nézzétek meg az előző heti videót vagy kattintsatok Viki oldalára!