Victoria Beckham a virágporra esküszik

2014. május 06.
Az egykori Spice Girl nem régiben osztotta meg a világgal Twitteren új kedvenc csemegéjét, a virágport. Beckhamné esküszik a méhek ajándékának áldásos hatásaira, és elnézve az egykori énekesnőt, érdemes megfogadnunk tanácsait.


Victoria Beckhamen még 40 év és 4 gyerek után is alig fog az idő. Szerencsére Victoria a napokban nagyvonalúan megosztotta 7,46 millió követőjével szépségének – egyik – titkát, ami sokak örömére nem valami méregdrága arckrém, sem fájdalmas kezelés, hanem egy évszázadok óta ismert táplálék, egyenesen a virágoskertből. 

A rendkívül sokoldalú virágpor elfogyasztva élénkítő hatású, ellenállóbbá teszi a szervezetet, de alkalmazható helyileg a bőr állapotának javítására, sőt még afrodiziákumnak is hatásos! Szárított változatát rászórhatjuk salátánk tetejére, belekeverhetjük joghurtba, turmixokba, vagy akár önmagában is fogyaszthatjuk.

Katy Mason a NutriCentre.com táplálkozási tanácsadója szerint a virágpor népszerűsége valószínűleg annak köszönhető, hogy rendkívül magas a protein, aminosav, vitamin és folsav tartalma. „Egyedülálló mértékben tartalmaz olyan hasznos tápanyagokat, amelyeket más, állati eredetű termékek nem. Például egy gramm virágporban több aminosav található, mint egy gramm marhahúsban, tojásban vagy sajtban.”

Élénkítő hatását a magas B vitamin tartalmának köszönhetjük, a benne található antioxidánsok pedig erősítik a hajszálereket és a véredényeket, ami jelentősen javíthatja a szív –és érrendszer állapotát. Ráadásul igazi kincs a vegetáriánusoknak is!

„A virágpor tartalmaz minden tápanyagot, amire szükségünk van; fantasztikus proteinforrás a vegetáriánusok számára, továbbá minden B vitamint tartalmaz, még B12-t is, amit egyébként nagyon nehéz más vegetáriánus táplálékokban megtalálni.” – tette hozzá a szakértő.

Ha Beckhamné szépségét nem is kizárólag a napi virágpor adagjának köszönheti, ennyi jótékony hatás mellett semmiképpen sem árthat, ha mi is beemeljük étrendünkbe.