Nyári fesztiváltrend: ombre szempillák

2014. június 26.
Az ombre hajfestést már jól ismerjük, mostantól azonban szempilláinkat is feldobhatjuk egy hasonló eljárással. Az egyedi és vagány, színes végű pillák tökéletesen passzolnak a fesztiválszezonra, vagy bármilyen nyáresti bulira.

Tavaly ilyenkor már sokan rohantak fodrászukhoz, hogy kipróbálják a legújabb trendet, azaz a színátmenetes ombre hajfestést. A nyár mindig jó időszak a szépség- és divatkísérletezésre, és arra, hogy erre a néhány hónapra valami különlegesebb, vagányabb húzással dobjuk fel a külsőnket, épp ezért rukkoltak elő idén az ombre szempillákkal.

Aki a hajfestési módszert ismeri, könnyen elképzelheti, hogy mi a helyzet a szempillákkal: gyakorlatilag ugyanaz, tehát a szempillák töve fekete marad, a vége pedig valamilyen más, lehetőleg élénk színben pompázik. Az ötletadó brit Perfect Eyelashes szalon ezt úgy éri el, hogy előre festett műszempillákat ragasztanak fel vendégeik szemhéjára, így egyszerre lesznek dúsabb, hosszabb, és különlegesebb pilláink.  

A szalonban zöld, lila és kék változatokban kérhetjük a színes végű szempillákat, mivel ezek a színek emelik ki leginkább az egyes szemszíneket. A színes pillák tökéletesek a fesztiválszezonra, hiszen különleges, játékos és egyedi külsőt kölcsönöznek viselőjének, arról nem is beszélve, hogy, mivel a szem körüli szín eleve adott, nem kell bajlódni a szemfestékkel sem.  

Az új divat egyelőre eléggé borsos árat követel magának: a szalonokban 100 font körüli áron készülnek az ombre pillák, azonban kreatív kedvűek biztosan elő tudják állítani egy kis otthoni festegetéssel is, persze kizárólag műszempillán, ugyanis a szem környéke nagyon érzékeny terület.