Ápold a hajad olajakkal!

2014. július 09.
Egyre több kozmetikai cég jelentkezik valamilyen ápoló olajjal, mégis sokan még idegednek tőlük, mivel nem biztosak benne, hogy mire és hogyan használják őket. Beauty bloggerünk, Szandra ma megmutatja kedvenceit és azt is megosztja veletek, hogy hogyan érdemes használni őket.

Olaj testre

Tévedés, hogy ha valaki testápolóként használ valamilyen olajat, akkor órákig várnia kell, amíg az beszívódik. Érdemes spray kiszerelésű száraz olajat választani, ami könnyen és gyorsan eloszlatható a bőrön anélkül, hogy az ember nyakig tocsogna az olajban. Az AHAVA száraz olaj egy nagyon könnyű permet, ami a benne található vitaminoknak, ásványi anyagoknak és tengeri algakivonatnak köszönhetően hidratálja, feltölti és ragyogóvá teszi a bőrt, hogy az illatáról már ne is beszéljek. Érdemes zuhanyozás után nedves bőrön használni.

Olaj hajra

Ezek a termékek leginkább azok körében népszerűek, akiknek a haja száraz, töredezett és fénytelen. Holott ezek általában minden hajtípuson alkalmazhatók, hiszen nagyon puhává és selymes tapintásúvá teszik tincseinket. A Kérastase Elixir Ultime szépítő elixír a benne található olajoknak köszönhetően táplálja, megerősíti és védi a hajszálakat, és ragyogóan fényessé teszi hajunkat. Pumpás flakonjának köszönhetően könnyen adagolható és többféleképpen is alkalmazható: hajmosás előtt pakolásként, hajmosás után a nedves hajon, vagy a kész frizurán a hajápolás utolsó lépéseként.

Multifunkciós olajak

Vannak olyan termékek is, amelyeket úgy fejlesztettek ki, hogy egyaránt használhatók arc-, haj- és testápolásra is, én nagyon kedvelem az ilyen sokoldalú olajakat. Ezeket a tenyerünkbe fújva, finoman az arc bőrébe paskolva használhatjuk éjjeli arcápolóként is. Így reggel garantáltan hidratált, puha és rugalmas bőrrel ébredünk. De természetesen a fentebb leírt módokon használhatjuk őket a hajunkon és testünkön is.A The Body Shopnál több különböző illatú szépítőolaj közül választhatunk, az én kedvencem a moringás, ami hosszan tartó hatásával és kellemes virágos illatával bárkit könnyedén elbűvöl. Nem mellesleg masszázshoz is remekül alkalmazható.A NUXE Huile Prodigieuese száraz olaj pedig növényi olajakat és E-vitamint tartalmaz, szilikont, tartósítószert és ásványi olajat viszont nem. Pillanatok alatt beszívódik és egyáltalán nem hagy maga után olajos érzést. Remekül puhítja, regenerálja, hidratálja és ragyogóvá teszi a bőrt, vagy akár a hajat is. Szeptembertől megtalálható a magyar gyógyszertárakban is.

Ti használtok szépítőolajakat?