Rajzolj magadnak szeplőket

2014. július 28.
Mindig is helyesnek találtad a szeplős arcú lányokat, de neked sajnos nincsenek? Ha az idei szeplő-divatot akarod követni, belefér egy kis csalás: rajzold magadnak! Azt is megmondjuk, hogyan!

Rengetegszer hallottunk már szeplős lányokat panaszkodni az arcukon „éktelenkedő” pöttyök miatt, és körülbelül ugyanennyiszer szomorkodni másokat azért, mert nekik nem osztottak a lapot a szeplő-bizniszben. A szeplő most körülbelül ugyanolyan utat járt be, mint a vastagkeretes szemüveg: üldözöttből vált egy csapásra trenddé.

Nem régiben ugyanis több szeplős arcú modellt is láthattunk a kifutókon vonulni, sőt, még Demi Lovato is posztolt egy Instagram fotót, melyen az orrát és orcáját borító apró pöttyökkel büszkélkedik. Kijelenthetjük tehát, hogy idén nyáron divat a szeplő, na de ez mégsem olyan, mint egy neonszínű kiegészítő, vagy egy színes szempillaspirál, amit bárki könnyedén beszerezhet magának. Pedig de.

Olyannyira, hogy azok, akiket nem áldott meg a természet a helyes kis foltokkal, mostantól már kimondottan erre a célra kifejlesztett ceruzával rajzolhatnak maguknak szeplőket. Ráadásul oda és annyit, ahova és amennyit csak szeretnének. 

A Lancôme és a Chanel már régebb óta felfigyeltek erre a piaci résre, de ebben a hónapban a Topshop is piacra dob egy „DIY Freckle Pencil” (Csináld magadnak szeplő cerzua) elnevezésű terméket, ami olyan természetes hatású szeplőket ígér, mintha tényleg csak a nyári napfény csalogatta volna elő őket.

Kate Best, a sztráok sminkmestere is megosztotta a nagyközönséggel a természetes foltok titkait. Először is (amennyiben nem rendelkezünk a célra kifejlesztett szeplő-ceruzával) válasszunk a szemöldökszínezőnknél néhány árnyalattal világosabb ceruzát. Még jobb, ha annak vége kissé tompa, így természetesebb lesz a pöttyök hatása. „Könnyedén nyomd a ceruzát az arcodra, és az ujjaiddal kissé mosd el, hogy természetes legyen a hatás! Ne feledd, a kevesebb néha több, ne vidd túlzásba, elég az orrnyereg környékére és az orcák belsejére tenni a pöttyöket!” – magyarázza Kate

A szeplők egyébként a bőrben található melanin egyenetlen eloszlása miatt alakulnak ki, de sokaknál csak nyáron, a napfény hatására jönnek elő. Vagy akár egy ceruzától, ha valaki ki akarná próbálni a bájos, szeplős trendet.