Tudd meg, mire valók a primerek

2014. augusztus 06.
Egyre több sminkmárka rukkol elő sminkalappal, de sokan egyelőre még csak ismerkednek ezekkel a termékekkel, mivel nem biztosak abban, hogy pontosan mire is valók és hogyan használják őket. A mai bejegyzésben szépségbloggerünk, Szandra segít eligazodni a primerek világában.

Először is tisztázzuk, mi az a primer: ez egy sminkalap, amit általában az arckrém után, de még az alapozó előtt kell felvinni az arcbőrre. Ez egy plusz réteget képez a bőr és az alapozó között, ezzel elősegítve, hogy a smink minél tovább tartós és kifogástalan maradjon. Emellett lehet még pórusfeltöltő, vagy mattító hatása, sőt segíthet a bőrhibák elkendőzésében is, vagyis mindenki megtalálhatja a bőrtípusának, bőrproblémájának megfelelő terméket. A primereket én nem is annyira mindennapi, mint inkább alkalmi használatra javasolom, amikor kiemelten fontos, hogy a sminkünk minél tovább gyönyörű legyen.

Pórusfeltöltő primerek

Ezek azok számára ajánlottak, akiknek tág pórusaik vannak, és egyenetlen a bőrfelszínük, hiszen ezek a termékek feltöltik a pórusokat és egyenletes bőrfelületet biztosítanak az alapozónak. Így az alapozó sokkal szebben és egységesebben terül el a bőrön, ezáltal a végeredmény is sokkal szebb lesz.A NYX pórusfeltöltő primer használatával elképesztően sima, porcelánbaba bőrt érhetsz el. Használható smink alá és fölé, sőt akár önmagában is.A Rimmel Lasting Finish bőrtökéletesítő és pórusfeltöltő sminkalap ultrakönnyű textúrája tökéletes komfortérzetet biztosít és segít, hogy az alapozód tökéletes legyen akár 8 órán keresztül.

Mattító primer

Ha zsíros, vagy kombinált bőröd van, akkor biztosan gyakran tapasztalod, hogy néhány óra után a bőröd átfényesedik és csillog. Nyilván fontos, hogy a bőrtípusodnak megfelelő alapozót és púdert használj, de egy jó mattító sminkalap is sokat segíthet a problémán. A The Body Shop Matte It primer egy könnyed, átlátszó zselé, ami nem csak simává és puhává varázsolja a bőrfelszínt, hanem segít, hogy a bőröd minél tovább matt maradjon még a legmelegebb napokon is.

Többfunkciós primerek

Vannak olyan termékek is, amelyek nem csak egy bőrproblémára fókuszálnak, hanem több területen is megoldást kínálnak. Ilyen például a Garnier 5 sec Perfect Blur, ami simább és tökéletesebb bőrt ígér, ugyanis egy kis optikai trükkel pár másodperc alatt elhalványítja a bőrhibákat és egységesebb bőrképet biztosít, ráadásul a sminket is tartósabbá és hosszú órákra mattá teszi. Ezt a primert szívesen használom önmagában is, mivel tényleg csinál valamit a bőrömmel, amitől az sokkal simábbnak és egyenletesebbnek tűnik, sminkmentes napokon is ezt teszem fel, ha valahova mennem kell.

Ti használtok primert?

Szandra