Arctisztító kefe a még szebb bőrért

2014. szeptember 08.
Bloggerünk, Magdi ma megmutatja nektek mire is jók az arctisztító kefék és hogyan érdemes használni őket.

Érdekes kis eszköz ez, ami talán ismerős is lehet, hiszen nem régen robbant be itthon is a Clarisonic őrület. Várható volt, hogy a többi cég is előrukkol majd egy saját változattal. Én most a BRAUN verzióját próbáltam ki.

Nem kell hozzá kifejezetten arcradírt használni, én azokat bevallom nem is igazán szeretem, általában inkább csak felsértik az érzékeny arcbőröm. A kémiai hámlasztásban hiszek, de néha nem árt azért megszabadulni az elhalt hámsejtektől. Ez a puha kefe gyengéden radírozza is a bőrt, és bártan lehet használni a megszokott arctisztítónkkal. Alaposabban megtisztítja a bőrt, és emellett pedig felpezsdíti a vérkeringést is, így segít, hogy feszes maradjon az arcbőrünk.

Maga a kefe forgó mozgást végez, tehát nem nekünk kell vele dörzsölgetni az arcunkat, csak finoman hozzáérintjük a bőrünkhöz és elvégzi a dolgát. Két sebességgel tud működni, szerintem az arcon elegendő az első fokozat. Én úgy használom, hogy bevizezem a kefét, teszek rá az arctisztítómból, majd szépen végighaladok az arcomon. A problémásabb területeken (pl. T-vonal) kicsit hosszabb ideig hagyom, hogy dolgozzon, mert a miteszerek ellen is nagyon hatékony.

Én hetente egyszer-kétszer veszem elő, de el tudom képzelni, hogy valaki akár napi szinten is használja, ha szükségesnek érzi. 

Magdi