5 étel a gyönyörű hajért

2014. szeptember 05.
Talán még nem jutott eszünkbe, hogy étrendünket a hajunk igényeihez igazítsuk, pedig a dús, egészséges hajhoz belülről is hozzájárulhatunk. Összegyűjtöttünk öt ételt, amitől garantáltan erős és ragyogó fürtjeink lehetnek.

Görög joghurt

A krémes görög joghurtban rengeteg a protein és a B5-vitamin, amik elősegítik a haj növekedését. A benne lévő D-vitamin pedig az erős hajhagymákhoz járul hozzá.

Spenót

Azt már óvoda óta tudjuk, hogy a spenót nagyon egészséges, ezért muszáj mindet megenni, de ha valaki mégsem kedvelte meg ezt az ételt pusztán az ízéért, hátha mégis ráfanyalodna a haja szépségének érdekében. A vasban és folsavban gazdag spenót ugyanis hozzájárul a vörösvértestek termeléséhez, amitől a hajunk is szebb lehet. 

Mogyoró

Ezentúl, ha csemegeként egy kis mogyorót ropogtatunk, jó érzéssel tölthet el a tudat, hogy még hajunkat is ápoljuk vele. A mogyoró rengeteg B-vitaminnal segít fejbőrünk állapotának javításában, és még a hajunk is gyorsabban nő majd tőle. 

Papaya

Ez a lédús, édes, trópusi gyümölcs tele van C-vitaminnal, ami elősegíti a kollagén termelődését, így a papayától csodás, erős hajszálaink lehetnek.

Kagyló

Egy pazar tenger gyümölcsei tál vacsorára a tápanyagok és vitaminok igazi kincsesbányája. A cinket tartalmazó kagyló például megelőzheti a hajhullást és gondoskodik róla, hogy dús, erős hajkoronával büszkélkedhessünk.