Kócos konty hat lépésben

2014. szeptember 24.
Biztosan nektek is ismerős az a szituáció, amikor már nem frissen mosott a hajatok és nincs időtök, vagy kedvetek megmosni, de nem tudjátok mihez kezdjetek vele. Bloggerünk, Szandra ma megmutatja nektek, hogyan dobhattok össze egy szuper kis kontyot öt perc alatt, ami ráadásul egész nap tart.

A konty elkészítéséhez szükség lesz szárazsamponra, hajgumira, hajfánkra, egy tupírozófésűre (de sima is megteszi), néhány hullámcsatra, valamint egy kis hajlakkra a jobb tartás érdekében.

1. Frissítsd fel a hajad!
Fújj egy kis szárazsampont a hajtövekhez, hagyd fent pár percig, majd törölközővel dörzsöld át a hajad, hogy nehogy valahol fehér foltok maradjanak. Az én kedvencem a TONI&GUY Cleanse szárazsampon, amitől friss, kellemes illatú és kicsit dúsabb is lesz a hajam.

2. Jöhet a hajfánk!
Fogd össze a hajad a fejed tetején copfba. Minél magasabbra teszed a copfot, annál magasabban lesz a konty, és annál impozánsabb lesz. Ezután húzd át a copfon a hajfánkot.

3. Tupírozz!
Fogd meg a copfodat és tincsenként haladva tupírozd a hajad. Minél jobban feltupírozod, annál kócosabb és természetesebb lesz a végeredmény.

4. Alakítsd ki a kontyot!
A feltupírozott tincseket hullámcsattal lazán tűzd a hajfánk köré. Arra figyelj, hogy ne lapítsd le a tincseket, és nem is kell tökéletességre törekedni. Ez egy kócos konty, így nem gond, ha itt-ott kilóg egy-egy kisebb tincs, vagy hajszál.

5. Fixálj!

Rendezd el a kész kontyot, majd a biztos tartás érdekében fújd át egy kis hajlakkal, hogy szépen tartson egész nap. Én nagyon szeretem a L’ORÉAL Professionnel Wild Stylers hajlakkot, mert a tartás mellett matt hatást is ad, de nem lesz tőle merev és kemény a haj.

És íme a kész konty, ami tökéletes munkába, suliba, vagy akár alkalomra is.

Ti mit csináltok a hajatokkal, ha nincs időtök megmosni?

Szandra