Matt ajkak őszre gyorsan és egyszerűen

2014. október 01.
Nyáron nagyon népszerűk a fényes és vizesen csillogó sminkek, amikkel kiemelhetjük bőrünk ragyogását és barnaságát, az ősz beköszöntével azonban egyre inkább előtérbe kerülnek a matt szemfestékek és rúzsok. Ma bloggerünk, Szandra megmutatja nektek, hogy mire figyeljetek, ha matt színt választotok az ajkaitokra.

Bár ez gyakorlatilag bármilyen ajaktermék esetében elmondható, de a matt rúzsok esetében különösen fontos, hogy csakis megfelelően előkészített és hidratált ajkakra kend fel, mivel ezek a termékek kiemelhetik a száraz részeket.

Éppen ezért ha ajkaid hajlamosak kiszáradásra és kicserepesedésre, akkor először mindenképpen radírozd át őket. Ehhez használhatsz fogkefét, vagy házilag is egyszerűen összeállíthatsz egy nagyon hatékony ajakradírt: keverj össze egy kis cukrot és olívaolajat, majd finoman dörzsöld át vele az ajkaidat, végül langyos vízzel mosd le. Ez a házi kence azért is jó, mert az olívaolaj hidratálja a száraz ajkakat.

Ezután jöhet a kiválasztott matt rúzs, vagy ajakkrém. Ha rúzst használsz, és főként, ha valamilyen sötétebb árnyalatot választasz, akkor érdemes hasonló színű ajakkontúrceruzával körberajzolni, majd kitölteni az ajkakat. Az én kedvencem viszont most a NYX soft matte ajakkrém.

A szájfényekhez hasonló applikátorának köszönhetően sokkal egyszerűbben és precízebben fel lehet vinni, így azok is könnyedén boldogulhatnak vele, akik kicsit bizonytalanok a rúzsokkal kapcsolatban. A szín intenzitása nagyon meggyőző: rendkívül intenzív és gazdag ez az árnyalat, tökéletesen illik az évszakhoz. Nagyon kényelmes és tartós viselet, és az ajkakat sem szárítja.

Ti próbáltatok már matt rúzsokat?

Szandra