Matt ajkak őszre gyorsan és egyszerűen

2014. október 01. |

Nyáron nagyon népszerűk a fényes és vizesen csillogó sminkek, amikkel kiemelhetjük bőrünk ragyogását és barnaságát, az ősz beköszöntével azonban egyre inkább előtérbe kerülnek a matt szemfestékek és rúzsok. Ma bloggerünk, Szandra megmutatja nektek, hogy mire figyeljetek, ha matt színt választotok az ajkaitokra.

Bár ez gyakorlatilag bármilyen ajaktermék esetében elmondható, de a matt rúzsok esetében különösen fontos, hogy csakis megfelelően előkészített és hidratált ajkakra kend fel, mivel ezek a termékek kiemelhetik a száraz részeket.

Éppen ezért ha ajkaid hajlamosak kiszáradásra és kicserepesedésre, akkor először mindenképpen radírozd át őket. Ehhez használhatsz fogkefét, vagy házilag is egyszerűen összeállíthatsz egy nagyon hatékony ajakradírt: keverj össze egy kis cukrot és olívaolajat, majd finoman dörzsöld át vele az ajkaidat, végül langyos vízzel mosd le. Ez a házi kence azért is jó, mert az olívaolaj hidratálja a száraz ajkakat.

Ezután jöhet a kiválasztott matt rúzs, vagy ajakkrém. Ha rúzst használsz, és főként, ha valamilyen sötétebb árnyalatot választasz, akkor érdemes hasonló színű ajakkontúrceruzával körberajzolni, majd kitölteni az ajkakat. Az én kedvencem viszont most a NYX soft matte ajakkrém.

A szájfényekhez hasonló applikátorának köszönhetően sokkal egyszerűbben és precízebben fel lehet vinni, így azok is könnyedén boldogulhatnak vele, akik kicsit bizonytalanok a rúzsokkal kapcsolatban. A szín intenzitása nagyon meggyőző: rendkívül intenzív és gazdag ez az árnyalat, tökéletesen illik az évszakhoz. Nagyon kényelmes és tartós viselet, és az ajkakat sem szárítja.

Ti próbáltatok már matt rúzsokat?

Szandra

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Szépség