Hódíts matt szemfestékkel!

2014. október 22.
Néhány hete szépségbloggerünk, Szandra arról írt nektek, hogy most ősszel sminkek terén előtérbe kerültek a matt ajkak. Azonban ez a trend nem kizárólag az ajkakra vonatkozik, a szemeken is érdemes kipróbálni. Szerencsére egyre nagyobb a választék matt szemfestékekből is.

Ha még csak ismerkedtek a matt szemfestékekkel, akkor első körben érdemes krémes termékeket választani, mivel ezek nem csak önmagukban használhatók, hanem alapként is más szemhéjpúderek alá és egyszerűen, ujjal fel lehet vinni. A Maybelline Color tattoo a Permanent taupe árnyalatban remekül passzol kék szemhez, a Sigma Dash névre hallgató lilás árnyalatú krémes szemfestéke pedig jó választás zöld és barna szeműeknek.

Választhattok matt mono szemhéjpúderek közül is, ha nem szeretnétek egy egész palettát beszerezni. A Catrice Velvet Matt szemfesték nagyon bársonyos textúrájú, így szép egyenletesen fel lehet vinni a szemhéjra. Az Artdeconál rengeteg árnyalat közül válogathattok, sőt összeállíthattok egy saját palettát is a kiválasztott színekkel, nekem most ez a bordó a kedvencem.

Ha szívesen készítetek magatoknak természetes sminkeket, akkor érdemes megfontolni egy matt szemfestékpaletta beszerzését, amivel visszafogott és erősebb sminkeket is lehet készíteni. Az Urban Decay Naked Basics paletta (felül) nem véletlenül annyira népszerű, hiszen jól pigmentált, szépen satírozható, natúr árnyalatokat találunk benne. Jóval olcsóbb verzió a Catrice Absolute Matt (alul) paletta: hat jól kihasználható, természetes árnyalatú, matt szemfestéket találtok benne.

Ti használtok matt szemfestéket?

Szandra