Természetes szépség, kívül-belül

2014. december 24.
Manapság szerencsére a méregdrága, márkás kozmetikumok helyét egyre inkább kezdik átvenni a természetes alapanyagokból készült, ártalmas összetevőktől mentes termékek. Bíró Szabolcs a Wise Tree Naturals ötletgazdája is beállt a sorba, ám számára nem csak a külső szépségápolás a fontos, hanem a belső gondoskodás is.

Sokak életében következik be valamiféle fordulat, vagy felismerés, aminek hatására egyszer csak megszabadulnak a hagyományos tisztítószerektől vagy kozmetikumoktól, és egy csapásra természetes termékekre váltanak. Bíró Szabolcs életében azonban nem volt ilyen fordulat. Mindig is igyekezett tudatosan egészséges életet élni, az élelmiszerek gondos megválogatásától kezdve egészen a saját készítésű, veszélytelen tisztítószerek használatáig. Szabolcs jól ismeri a kozmetikumok összetételét, és az azokat alkotó anyagokat, hiszen vegyészmérnök, aki ásványolaj –és petrolkémiából szerezte meg doktori fokozatát, így tulajdonképpen minden feltétel adott volt ahhoz, hogy létrehozhassa saját, természetes márkáját. „Egy hátizsákos túra alkalmával kristályosodott ki a Wise Tree Naturals ötlete.” – magyarázza Szabolcs. „A saját magam által fabrikált dezodor sokkal jobban bírta a gyűrődést, mint két másik kereskedelmi termék. A Burmai határhoz közel, a dzsungelben jött az ötlet, hogy építsünk fel egy céget.”

A Wise Tree Naturals különlegessége, hogy a cég termékei egyedülálló módon nem csupán kívülről, de belülről is szeretnének hozzájárulni az egészséges, szép külsőhöz. Rögtön feltűnhet, hogy honlapjukon a különböző krémek és szérumok mellett étrendkiegészítőket is árulnak, így két fronton, sokkal hatékonyabban harcolhatunk a ráncok vagy bőröregedés ellen. Szabolcsék számára rendkívül fontos volt, hogy hatásos, de természetes termékeket hozzanak létre, így jutottak arra a megoldásra, hogy egyszerre kínáljanak olyan termékeket, melyek „külső és belső” komponensekkel, együttesen, egymás hatásait kiegészítve, és segítve érik el a kívánt hatásokat. „A mi megoldásunk teljesen egyedi, ismereteink szerint nincs egy cég sem világszerte, aki hasonló koncepciót követne, tehát a kozmetikumok mellé gyógynövény alapú étrend-kiegészítőket is kínálna.” 

A természetesség persze kulcsfogalom. Egy laikus vásárló számára nehéz lehet megállapítani, hogy az üzletek polcain kapható, természetesként hirdetett kozmetikumok valóban nem tartalmaznak-e semmilyen káros összetevőt. Szabolcs mindenkit arra biztat, hogy járjon utána az egyes termékeket alkotó komponenseknek, ugyanis nem mindig vehetjük készpénznek a gyártó szavait: „Sajnos gyakran óriási lódítások mennek azt illetően, hogy valami természetes-e vagy sem. Erre ugyanis nincs definíció, de jogi szabályozás sem. Mi teljes átláthatóságot biztosítunk, a termékeink leírásainál minden felhasznált komponens magyarul is megtalálható rövid kivonatok kíséretében. Könnyen megtalálható minden információ a döntéshez, nincs hókuszpókusz.”

A Wise Tree Naturals honlapján mindenki kedvére válogathat a termékek között, a leírásokból könnyedén megállapíthatjuk, hogy milyen krémet, szérumot, vagy testápolót kell választanunk magunknak. Találhatunk krémet stresszcsökkentésre és hidratálásra, de ott van az izgalmas hangzású randikrém is. „A randikrém elsősorban egy gyors és pár óráig hatásos ránctalanító, ami kiegészül hosszútávon működő komponensekkel is. Ez egyelőre úgy tűnik, nagyon népszerű a hölgyek körében.” – árulta el Szabolcs. A kizárólag természetes összetevőkből krémek, dezodorok, és étrend-kiegészítők ráadásul rendkívül gazdaságosak is, ugyanis egy kevés is elegendő belőlük, arról nem is beszélve, a csomagolásuk is a környezettudatosság jegyében, újrahasznosított papírból készült.