Kreatív magyarok Londonban

2015. július 02.
A kreatíviparban is egyre több magyar próbál szerencsét Londonban. A díjnyertes magyar fodrász, Papp Tamás ötlete alapján a London központjában működő Figaro London Haj- és Szépségszalon az elmúlt hónapokban komoly változásokon ment keresztül - új arculatával a londoni divat élvonalát célozza meg.

A Figaro Londont Papp Tamás díjnyertes magyar fodrász három tehetséges munkatársával együtt nyitotta meg a város pénzügyi és technegyedében, az Old Street metróállomás közelében, ahol rendkívül rugalmas nyitvatartással igazodnak a rohanó londoni életritmushoz. A szalon – kétéves fennállását megünnepelendő – kívülről-belülről megújult. Jelenleg fő céljuk, hogy a már meglévő a vendégkörük mellett a szakma is felfigyeljen a csapatra, ezért a következő London Fashion Weeken és egyéb illusztris rendezvényeken, versenyeken is szerepelni fognak a közeljövőben.


Fotó: Bartha Botond, Modell: Amarillis Szoboszlai, Varczag György ,Haj: Papp Tamás, Farkas Piroska, Smink: Zimonyi Anna

Papp Tamást a Figaro Hajstúdióról, Londonról, valamint arról kérdeztük, mi inspirálta, hogy sikeres itthoni karrierje után külföldön próbáljon szerencsét.

Milyen hazai szakmai sikereket értél el korábban Magyarországon, és miért döntöttél úgy, hogy a karrieredet Londonban folytatod?

A Figaro 14 éves Magyarországi sikeres működése után újabb kihívásokra vágytam. Több versenyen is megmérettettem magam, Európa-bajnok 4., többszörös országos 2. helyezett voltam struktúrák és divatfrizura kategóriákban. Azonban Londonban, a fodrászati világ fővárosában az otthon megszerzett tapasztalatom kevés volt ahhoz, hogy komoly piaci pozíciót szerezzünk. Ezért újragondoltuk az üzleti koncepciónkat, és megalapítottuk a Figaro London brandet. Új és feltörekvő márkának számítunk Londonban.

Hogyan indult útjára a Figaro London Haj- és Szépségszalon?

Két éve nyílt London központjában, ahol igen vegyes közönséget tudunk kiszolgálni. A vendégkörünk először egy lelkes magyar bázisra épült, majd tovább bővült a környékben dolgozó és élő Londoniakkal. A szalon főprofilja a fodrászat, de a partnereinkkel együttműködve jelenlegi célunk az, hogy a szépségipar szolgáltatásainak minél szélesebb palettáját nyújtsuk.


Fotó: Bartha Botond, Modell: Varczag György, Haj: Papp Tamás

Mi a véleményed Londonról kreatív szempontból?

London a kreatív szakmák fellegvára. Folyamatosan fejlődő, növekvő, lüktető városról van szó, ahol minden divattá tehető, és itt igazán érezni lehet az alkotói szabadságot. A város pezsgéséhez alkalmazkodva folyamatosan követjük az újabb és újabb divatirányzatokat. A színek, a vágás- és a festéstechnikák terén csak az állandó tanulás, fejlődés útján lehet igazán kitűnni.

Mik a terveid a jövőben a Figaro London szalont és személyes karrieredet illetően?

Idén a London Fashion Weeken képviseltetjük magunkat együttműködő partnerként, ami óriási elismerés és kihívás is egyben. Szeretnénk, hogy az otthoni sikerek, illetve a vendégeink elismerésén kívül az itteni szakmai környezet is felfigyeljen ránk és elismerjen minket, ezért több versenyen is megmérettetjük magunkat szalonként és egyéni színekben is. Emellett szeretném felkarolni a fiatal tehetségeket, akikkel együtt tovább és tovább tudunk fejlődni. És hogy hol nyitjuk a következő Figaro szalont? Watch this space.

További információ: www.figarolondon.uk, Facebook: Figaro London UK

 

szerző: Ravas Lili