5 tipp a csodás hónaljért

2015. július 07.
Igen, hónaljért. Mert strandolás közben, egy izzasztó nyári teniszmeccsen, vagy egyszerűen a tömött buszon való kapaszkodáskor is közszemlére tesszük hónaljunkat - tegyünk hát szépségéért! Elszíneződött, irritált hónaljak, rettegjetek!

Csak a gyanta

Olyan kellemetlen, mikor az apró, fekete sörték miatt nem szívesen nyúlunk a felsőbb polcok felé egy ujjatlan trikóban. A borotválástól a szőrök benőhetnek a bőr alá, ráadásul szinte minden nap a borotva után kell nyúlnunk. Gyantázással sokkal tartósabb és szebb eredményt érhetünk el!

Radírozz!

A bőrradírozás sajnos még mindig rémesen alulértékelt, pedig nagyon fontos az egész bőrfelületről eltávolítani az elhalt bőrsejteket. Nincs ez másképpen a hónalj tájékán sem. A heti három-négy alkalommal – mondjuk enyhe kémiai hámlasztóval, például tejsav tartalmú krémmel – végzett radírozás csodákat fog művelni hónaljunkkal.


(Fotó: Profimedia – Red dot)

Jól válogasd meg a dezodorodat!

Egyes dezodorok olyan anyagokat tartalmazhatnak, amik irritálják hónaljunkat, és elszíneződést okozhatnak. Ha a karunk alatti bőr gyanúsan sötétre színeződik, mindenképpen váltsunk dezodort, és lehetőleg válasszunk olyat, amit érzékeny bőrre fejlesztettek ki!

Fordulj szakemberhez!

Rengeteg oka lehet az irritált, kiütéses, vagy elszíneződött hónaljnak. Ha a kíméletes szőreltávolítás és a vadiúj csodadeo sem segít, mindenképpen kérjük egy bőrgyógyász segítségét!

Csak természetesen

Most nem arra gondolunk, hogy hagyjuk nőni, bár ez is egy irányzat. Inkább próbáljunk természetes módszerekkel küzdeni az elszíneződött, irritált hónalj ellen. Használhatunk joghurtot vagy mézet a hónaljunkra, melyeket 10 percre fennhagyva, pakolásként kell alkalmaznunk. Éjszakai „szérumként” pedig kipróbálhatjuk a tojássárgáját is!