5 tipp a helyes hajmosáshoz

2015. augusztus 04.
Sampon, öblítés, meg egy kis balzsam... ennyi lenne? A hajmosást könnyebb elrontani, mint gondolnád.

1. Ismerd a hajad!

A hajmosás gyakoriságáról nincsen nagykönyv, itt a saját hajad textúrájából kell kiindulnod. A vékonyszálú hajat többször, akár kétnaponta is meg kell mosni, míg a vastag hajat lehet, hogy elég akár csak hetente kétszer megtisztítani. Az is nagyon fontos, hogy körültekintően, hajtípusunknak megfelelően válasszunk sampont: próbáljunk volumennövelő balzsammal segíteni a lelapuló frizurán, de arra is ügyelj, hogy ne foszd meg hajad a természetes olajoktól egy túlságosan is szárító hatású samponnal.

2. Hűtsd le magad!

Ha túlságosan forró vízzel mosol hajat, azzal károsítod a haj szerkezetét, könnyebben törik majd és nagy eséllyel kiszárad. Hajad langyos vízzel mosd meg, majd mielőtt kiszállnál a zuhanyzóból, öblítsd át egy kis hideg vízzel, ettől sokkal fényesebb lesz majd!


(Fotó: Profimedia – Red Dot)

3. A kevesebb néha több

A jó hajmosás titka nem abban rejlik, hogy hatalmas habtengerbe burkolod a fejed. Elegendő egy egészen apró, borsónyi mennyiség is. Lényeg, hogy a sampont alaposan, de gyengéden masszírozd a fejbőrödbe, és a víz segítségével habosítsd, illetve oszlasd szét a fejbőrön. 

4. Váltogasd

Bármennyire is bevált neked egy szuper sampon, néha érdemes lecserélni. Ha csak egy-egy hónap erejéig hajlandó vagy kicsit megválni kedvencedtől, utána újult erővel munkálkodhat majd a fejbőrödön.

5. Maszkot a hajnak

Balzsam helyett sokszor hatásosabb lehet egy hajmaszk. A hajmaszkok hidratálnak, és színvédő hatóanyagokkal segítenek a ragyogó hajért. A szárazabb hajúak nyugodtan beburkolhatják az egész hajat, a zsíros hajjal rendelkezőek inkább csak a végegre használják.