Arcfiatalítás műtét nélkül

2015. augusztus 05.
Az a csodálatos kollagén! A szépülni vágyók számára a kollagén bőrre gyakorolt jótékony hatása nem ismeretlen. Kollagéntartalmú kozmetikumok, kollagénes arcfeltöltő beavatkozások veszik fel a harcot az idő múlásával. Az !QMS MediCosmetics bőrápoló rendszer az újraértelmezett kollagén erejével, kényeztető módon teszi egészségesebbé, fiatalabbá a bőrt.

Bőrünk nedvességtartalmának megtartásáért 60%-ban a kollagén a felelős. Ha megfelelő a nedvességtartalom, bőrünk rugalmas, feszes tónusú marad. 25 éves kortól kezdve a bőr kollagén termelése fokozatosan csökken, a bőr nedvességtartalma ettől visszaesik. Megjelennek az arcunkon az első ráncok, bőrünk petyhüdtebb, fáradtabb lesz. A megoldás egyszerű: ha kollagént juttatunk a bőrbe, visszafordíthatjuk az öregedés folyamatát. A kollagén azonban igen nagyméretű fehérje, ami nem tud bejutni a bőr mélyebb rétegeibe. 

Dr. Erich Schulte, német plasztikai sebész, a !QMS MediCosmetics alapítójának sikerült a kollagénmolekulákat egy nanotechnológiai eljárás segítségével kisebb molekulákra bontani, amelyeket liposzómakapszulákba csomagolt be. A liposzóma bejut a kollagénrostokba, ahol a kollagénmolekulák kikerülve a liposzómából újra összekapcsolódnak, és megkezdik jótékony munkájukat. Minden kollagénmolekula a saját súlyának közel 300-szorosát kitévő nedvességet képes megkötni, így a speciálisan előkészített, bőrbe bejuttatott hatóanyagok maximálisan kifejthetik terápiás hatásukat. A megnövekedett nedvességtartalom helyreállítja a sejtanyagcsere-folyamatokat, segíti a sejtek regenerálódását.

Gyümölcssavas mélytisztítás

Az !QMS MediCosmetics bőrápoló rendszer másik alappillére a gyümölcssav. A gyümölcssavas mélytisztítás – mint az arcápolás első lépése – megszabadítja a bőrt az elhalt hámsejtektől, és feloldja a sejtek közöttii kocsonyás állományt, amitől a bőr még inkább átjárható lesz. Ezenkívül még kifejleszti a bőrben az úgynevezett TCP-faktort, ami segít abban, hogy a kollagén megkössön a rostokban. 

Bőrfiatalító kúra

A !QMS készítményeket megfelelő szakmai segítséggel, terápiás jelleggel érdemes használni. A mindennapos otthoni kezelést folyamatos ellenőrzéssel és kozmetikai kezeléssel támogatják. Első lépésként a kozmetikus egy bőrdiagnózis alapján összeállítja a szalon kezelést és utána kiválasztja azokat a termékek, amelyekre szüksége van az otthoni kúrához. Ezek rendszeres használat mellett három hónapig elegendőek. A !QMS Bőrfiatalító kúra hatására a ráncok a kollagén által megkötött nedvesség következtében feltöltődnek, a bőr visszanyeri rugalmasságát, feszességét. Képes lesz az ápoló és tápláló hatóanyagokat befogadni, és ezt az egészséges állapotot hosszú távon fenntartani. Dr. Schulte a kollagénnel és bőrfiatalítással kapcsolatos kutatásaiért Beauty Oscar-díjat kapott. A világ számos pontján, luxusszállodákban, elegáns kozmetikai szalonokban használják a készítményeket, kezeléseket. Budapesten a III. kerületben nemrégiben nyílt meg egy igényes referenciaszalon, ahol a márka legújabb fejlesztései is elérhetők.