Szépítő és egészséges extrém latték

2017. június 01.
Íme 5 extrém kávéköltemény, amely nem csak lenyűgözően szép, hanem ráadásul egészségesebb is, mint a klasszikus kávébabból készült változata.

1.    Aktív szén latte
A goth latte becenevet viselő kávé tökéletes választás, ha méregtelenítésre van szükségünk. Ráadásul a színe ellenére a fogfehérítésben is élen járó aktív szén még gyomorrontás esetén is a segítégünkre lehet. A hazai minimalisták és tudatosan táplálkozók nagy bánatára egyelőre egészen Nagy-Britanniáig kell utaznunk egy fekete lattéért.

Forrás: Instagram @schizandu

2.     Kurkuma latte
Úgy tűnik, a magyar Instagram közösség is felfedezte magának a legújabb élénksárga őrületet, a kurkuma lattét. Nem véletlen, hiszen a kurkuma fűszert a benne előforduló kurkuminnak köszönhetően remek antioxidánsként tartják számon. Ennek köszönhetően a napsárga ital rendszeres fogyasztása akár az agyi funkciók és a memória fejlesztésében is szerepet játszhat.

Itt próbálhatjuk ki Budapesten:

Smúz Café – 1055, Kossuth tér 18.

Forrás: Instagram @la_grainerie

3.     Matcha latte

A kultikus zöld tea több mint hóbort. Hihetetlen magas antioxidáns tartalma többek között még az UV sugárzás rákkeltő hatását is képes gátolni. Ráadásul a benne található L-theanine segíti az agyunkban az alfa hullámok képzését, melyek hatására javulhat a kedvünk, és nyugodtabbak is lehetünk. A vitalizáló italt már a hazai újhullámos kávézókban is egyre több helyen választhatjuk, ha a fekete párjánál egészségesebb alternatívára vágyunk.

Itt próbálhatjuk ki Budapesten:

Anjuna Ice Pops – 1051, Sas utca 7.,  1024 Lövőház utca 24.

WarmCup – 1077, Erzsébet körút 29.

Forrás: Instagram @anjunapops

4.     Cékla latte
A cékla felturbózza az immunrendszert, segíti a vérsejtképzést, gyulladáscsökkentő hatású, ezen túl még az állóképesség javításában is segítségünkre lehet. És persze elképesztően intenzív színével is felhívja magára a figyelmet. Hazai kávézók kínálatában ugyan még nem találkoztunk vele, de céklaporból otthon is bátran kísérletezhetünk az elkészítésével. Semmi sem tarthat vissza minket attól, hogy belekortyoljunk ebbe a pink lattéba!

Forrás: Instagram @thechewreview

+1 Unikornis latte
Ez a misztikus kávékülönlegesség a brooklyni The End kávézó itallapját ékesíti. Többek között ásványi anyagokban gazdag zöld-kék algát is tartalmaz, innen kapja földöntúli színét az ital. Az úgynevezett e3 alga a mentális és testi jólétünk elérése érdekében is nagyszerű választás, feltölti a testet energiával és kitisztítja az elmét. Kortyolgatása közben pedig minimum Csodaországban érezhetjük magunkat.

Forrás: Instagram @thendbrooklyn