A 4 legkülönlegesebb mezítlábas mozgásforma

2017. május 21.
Ha eddig úgy gondoltuk, hogy a jóga az egyetlen csoportos óra, ahol felszabadító, mezítlábas mozgásélményben lehet részünk, akkor tévedtünk! Most négy olyan Magyarországon is elérhető edzésformát mutatunk be, amelyek során nem csak az óravégi relaxációs gyakorlatokat lehet mezítláb végezni, ráadásul a zsírégetés is garantált.


Profimedia – Red Dot

1.    Port de bras
A „port de bras” kifejezés francia szakzsargon, a klasszikus balett kéztartását jelenti. A port de bras mégsem csak balettmozdulatokat tartalmaz: ugyan főleg táncos mozdulatok, a karok és a váll, valamit a csípő és lábak összehangolt mozgása képezi az alapját, de kemény edzés is egyben. Halk, modern zene kíséri a mozdulatsorok koreográfiáját, amelyben különös hangsúlyt kap a testtartás, ritmusérzék, az ideg- és izomrendszer fejlesztése. Tökéletes választás lehet ez a mozgásforma kezdő balerináknak, vagy azoknak, akik csak át szeretnék élni a koreografált tánc örömét.

2.     Deepwork
A deepwork tréning meditatív relaxációval kezdődik és ér véget. A kettő között azonban nagy intenzitású mozgássorok, kitörések és ugrások váltakoznak. A koncepció alapját a jing-jang elv képezi: mind az öt energiaelem, a föld, fa, fém, tűz és víz egyesül a mozgásformában. Az edzés végére az energiatartalékok kimerülnek, a test és lélek újra egyensúlyba kerül.

3.     Piloxing
piloxing szóösszetétel a pilates és a box összevonásából származik, a kettő szerelemgyermeke a táncos mozdulatokat, és a harcművészeteket (például a tae bo-t) ötvöző mozgásforma. A kitartott mozdulatok és az erősítés, zsírégetés kombinációja a teljes testet átmozgatja, ezen felül lelki feltöltődéshez is ideális.

4.     Bodyart
A bodyart olyan intenzív testedzés, melyben a jóga spiritualitása és az erősítő edzések mozgásszervi hatása egyesül. A mozgásforma alapját a jógából jól ismert légzéstechnika és a klasszikus napüdvözlet visszatérő mozgáselemei alkotják. A bodyartban az izzasztó gyakorlatok, az erősítés és a nyújtás, relaxáció elemei keverednek – így leginkább azoknak ajánlott, akik a mentáltréninget egy dinamikusabb mozgásformával kötnék össze.