Bababőr a talpakon is

2017. július 28.
Miután a pedikűrösöm arról akart meggyőzni, hogy az emberek 5 százaléka hüllő, sőt, egy szektába is be akart vonni, úgy döntöttem, én ezt ezen túl házilag fogom elintézni. A profi pedikűr azonban nem az a tipikus DIY hadművelet, képesítés nélkül nem könnyű megszabadulni a megvastagodott, száraz, ne adj' Isten repedezett bőrtől. Az sem mellékes, hogy én egyáltalán nem kímélem a lábam, sokat vagyok mezítláb, uszodába járok, szóval nem finomkodom vele.

Bevallom, én totál szkeptikusan álltam ehhez a lábmaszkhoz, azt gondoltam, hogy persze, biztos azoknak, akiknek alapból is bababőrük van, azoknak egy fokkal szebb lesz tőle a lábuk… de azt nem hittem, hogy egy ilyen durván igénybevett talpon labdába rúghat. Az esélytelenek nyugalmával vettem használatba a maszkot, ahogyan kell, sőt, miután feltettem mindkét lábamra a „zoknit”, még egy igazi zoknit is rávettem, hogy dunszt hatást érjek el. A hatóidőt becsületesen betartottam, azaz 90 percig magamon hagytam a lábmaszkot. Közben – a zokninak köszönhetően – jöttem-mentem a lakásban, szóval attól nem kell félni, hogy ezt a másfél órát mozdulatlanságban kell eltölteni.

Napokig nem történt semmi, aztán kb. a 4-5. napon iszonyúan elkezdett száradni a lábam. Eleinte arra gondoltam, ezért kár volt, ez csak ront a helyzeten. Alexandra azonban biztatott, hogy „hat a szer”, és megesketett, hogy bármennyire is ingerem van, nem kenem be a lábam. Újabb 1-2 nap múlva elkezdett a maszk nagyon látványosan dolgozni. Szintén Alexandta utasítására minden nap beáztattam a lábam sima vízbe 10 percre, hogy gyorsítsam a folyamatot, és dörzsi követ is alkalmaztam. Azt a látványt azért közelről nem ajánlom senkinek. Egészen nagy darabokban kezdtek távozni a száradt, elhalt bőrdarabok, de ami hitet adott, hogy van fény az alagút végén, hogy a hámló részek alatt friss rózsaszín bőr jelent meg. Szinte el sem hittem. 7-8 nappal a maszk felvitele után eltűntek a némileg undorító hámló bőrdarabok, és csak a bababőr maradt. És nemcsak a sarkamon, hanem az egész lábfejem, és a körmök mellett is kicserélődött a bőr.
Én magam nem dokumentáltam a fázisokat, mert nem volt ingerem mutogatni, de erős idegzetűek IDE kattintva láthatják, mit tud ez az ártatlannak tűnő babás lábmaszk. 

Néhány dolog, amire fontos figyelni a lábmaszk használata során:

– Szigorúan TILOS bekenni a lábat, amíg a fent leírt folyamatok zajlanak.
– Érdemes a lábat minden nap egy kicsit beáztatni, sima vízbe, valamint a használat előtt is jól jön egy kiadó beáztatás.
– Néhány napig tényleg nem történik semmi, de türelem rózsát terem.
– A hámlás napjaira nem ajánlott első randit vagy papucsos-szandálos programot szervezni.

Szerző: Lami Juli, chok chok