3 tipp az otthoni hajfestéshez a L’Oréal szakértőjétől

2017. szeptember 14.
Akár az ősz hajszálakat akarjuk eltüntetni, akár csak némi megújulásra vágyunk az évszakváltáskor, néhány profi tipp mindig a segítségünkre lehet a hajfestéshez. Íme a L'Oréal szakértőjének tanácsai a témában.

1. Ha a hajunk nem őszül, és csak az árnyalatát szeretnénk megváltoztatni, válasszunk kb. 20 hajmosásig tartó hajszínező krémet. A tartós hajfestékek között találunk tökéletes őszhajfedést biztosító ammóniamentes vagy a legújabb trendeknek megfelelő élénk színt eredményező festéket is.

2. Jó, ha tudjuk, mit jelentenek a technikai számok a hajfestékek dobozain. A technikai számok első számjegye a hajfestékkel elérhető színmélységet jelölik (1=fekete, 10=nagyon világosszőke), az ezt követő számjegyek pedig az árnyalatot adják meg (természetes, hamvas, opálos, arany, réz, mahagóni és vörös). A festékek elnevezése többnyire „lefordítja” a számokat, a fantázianevek összehasonlítása azonban nehézségeket okozhat – ilyenkor jó a technikai számok ismerete.

3. Festett hajat hajfestékkel világosítani egy lépésben nem lehet. Ehhez először semlegesíteni kell a sötét festett színt, csak ezután tudunk világosabb árnyalatot elérni.

Kíváncsi vagy a batikolt hajfestésre is? Kattints IDE!

A teljes hajszínezésről szóló cikkünket keresd az új Marie Claire Beauty Extra számunkban!