A legjobb zsírégető ételek

2017. október 04.
Lehet jóllakva is fogyni? Bizony, ez nem utópia, csak nem mindegy, milyen ételeket választasz. Vannak olyanok, amik segítenek felgyorsítani az anyagcserédet, a Café Blog Easylife blogjából kiderül, melyek is ezek.

1. Alma

Az alma rendkívül gazdag a pektin nevű, vízben oldható rostban, amely teltségérzettel ajándékoz meg, és segít a szervezet méregtelenítésében. Egy brazil kísérletben azok a fogyókúrázók, akik minden étkezés előtt elfogyasztottak egy almát, 33 százalékkal többet fogytak, mint azok, akik ugyanennyi kalóriát fogyasztottak – de alma nélkül.

2. Paradicsom

Alacsony kalóriatartalma (22 kcal/100 g), valamint ásványi anyagai és vitaminjai nemcsak a diéta kiváló kiegészítőjévé teszik, hanem a daganatos betegségek és a magas vérnyomás megelőzésében is segítenek.

3. Sárgarépa

Minden étkezés előtt rágcsálj el egy sárgarépát, így nem hagy helyet a gyomrodban a desszertnek. Fél kilótól is megszabadulhatsz hetente a segítségével.


Fotó: Profimédia – Red Dot

4. Spenót

Popeye nem véletlenül a spenótból nyerte az erejét, ugyanis ez a növény tele van vassal, amely nagyon értékes táplálékká teszi. Kalóriát viszont alig tartalmaz, 100 grammonként mindössze 18 kcal van benne!

5. Fahéj

A cukor feldolgozását is segíti a szervezetben, és a magas vércukorszint csökkentésére is képes. A magas vércukorszint pedig a zsír elraktározására készteti a szervezetet, súlyosabb esetben pedig akár a cukorbetegség előszobája is lehet.


A teljes cikkért kattints ide!