Markáns rúzsok mindenkinek

2017. november 30.
Annak ellenére,hogy az elmúlt években óriási népszerűségnek örvend a vörös rúzs, a kihívó színekkel kapcsolatban a legtöbben még mindig igen gátlásosak vagyunk. Ha használjuk is az élénk színű rúzsokat, csak alkalmi jelleggel tesszük, és talán elképzelhetetlennek tűnik, hogy bekerüljön a hétköznapjainkba. De csak eddig, hiszen Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető oktatója szuper tippjeivel utat mutat a markáns rúzsok világában.

 

Gondoljuk csak végig, hogy mi mindent kaphatunk egy ragyogó vörös rúzs használatától! Egy jól eltalált árnyalat csodásan feldobja arcunkat. Mellé már csak egy jó alapozó is elég, esetleg egy kis szempillaspirál a tökéletes megjelenésért: tehát extragyors megoldást jelenthet a reggeli kapkodásban. Bármilyen egyszerű felsőrészt, ruhát fel tudunk vele tuningolni; egy markáns rúzs szinte olyan, mint egy klassz kiegészítő, manipulálja az összhatást.

Az üzleti szektorban az intenzív színnel történő szájkiemelés erőt sugároz, nyomatékot ad a mondandónknak. Önbizalmat kölcsönöz, az embereket arra készteti, hogy figyeljenek a viselőjére. Nekem egy élénk rúzs biztosan hat a lelkemre is. Segít egy szürke, borongós napot feldobni. Ezen kívül mindig extrán nőiesnek érzem magam tőle.

Fotó: Jámbor Zsófia

De hogyan is válasszuk ki a számunkra megfelelő tónust?

A vörös a színtanban választószínként is használatos. Ha a kék pigment a több benne, akkor hűvösebb, ha a sárga, akkor melegebb tónusú az adott árnyalat.

Amennyiben nekünk a meleg színek családja áll jobban az öltözködésben, (pl. barna, terrakotta, mustár, narancs, karamell) akkor biztos, hogy rúzsszínből is a melegebb tónus fog jobban mutatni rajtunk. Ilyen például a paprikavörös, a korall vagy a mandarinszín.

Modell: Kiss Alexandra, Smink: Szikszay Krisztina, Haj: Dézs Szuzi, Fotó: Jámbor Zsófia

Ezzel szemben a hideg tónusú ruhák kedvelői a kék pigmentben bővelkedő színeket részesítik előnyben, hiszen bőrtónusuk a hidegebb színek hatására élénkül fel, így lesz ragyogóbb, egészségesebb az összhatás. Náluk a vörös szín fuksziásabb árnyalatai a befutók. Ilyenek a málna-vörös, a magenta vagy a marsala.

Modell: Teknyős Lilla – Avantage Models, Smink: Szőke-Mayer Dóra, Haj: Dézs Szuzi, Fotó: Jámbor Zsófia

Aki még így sincs meggyőzve, hogy kipróbálja-e a vörös rúzsok izgalmas világát, érdemes a textúrákon is elgondolkodnia. A fényesen ragyogó rúzs a legprovokatívabb. A matt textúra kifinomultságot áraszt. Az úgynevezett lipstain-ek éppen csak megszínezik ajkunkat. Mindenki választhatja a személyiségének legmegfelelőbbet!