Így erősítsd vissza körmeidet!

2017. december 11.
Teljesen mindegy, hogy egy gélmanikűr, műköröm, egy betegség vagy valamilyen tisztítószer okozta körmeink meggyengülését, fontos, hogy minél hamarabb megoldást találjunk a problémára. Következzen néhány biztos tipp, amivel újra a régi fényükben tündökölhetnek körmeink.

A gyenge köröm töredezhet, lepattoghat, könnyen visszahajlik és sérül, így sok gondot tud okozni. A legjobb, ha ilyenkor kúraszerűen alkalmazzuk az alábbi módszereket, amit aztán később érdemes megismételni, hogy ne is térhessen vissza a probléma.

Fotó: Imaxtree

Vágd vissza!

A gyenge köröm könnyen visszahajlik vagy lepattogzik, ezért érdemes röviden tartani. Így nem akad bele semmibe és nem sérül még jobban a mindennapi tevékenységek során. Polírozd simává a felületet, de semmiképpen ne használj a formázáshoz fémreszelőt, mert az is gyengítheti a körmöket.

Ápold és hidratáld!

A körömágyad kutikulaolajjal, a kezedet pedig kímélő hidratálóval kényeztesd. Érdemes kipróbálni az Aromax körömápoló olaját, de ha valami egyszerűbbre vágysz, egy kis shea vajjal is csodákat tehetsz.

Célzott körömerősítők

A körömerősítők plusz egy réteget hoznak létre a körmödön, miközben táplálják, erősítik és megóvják a külső hatásoktól is. Jó lehet erre egy körömregeneráló szérum, de kifejezetten hasznos, ha célzottan a problémára hat az erősítő. Az OPI-nak például kapható háromféle lakkja, melyek jók a puha és vékony, a száraz és töredezett vagy az érzékeny és hámlós körmökre is. Míg az egyikben E-, és C vitamint találsz, a másik aloe vera és protein segítségével erősít. A kutikulára ne kerüljön belőle, mert könnyen kiszáríthatja.

Viszlát formaldehid!

Mind a körömerősítő, mind a körömlakklemosó száríthatja a kutikulát és a bőrödet is. Ilyenkor fokozottan figyelj, hogy aceton-, és formaldehidmentes készítményeket válassz.

Belülről fakadó szépség

A kúrádat érdemes megtámogatni körömerősítő vitaminnal is, melyeket patikában, drogériákban vagy bio boltokban szerezhetsz be. Az egyik legismertebb készítmény a Biovanne és Revalid kapszula, de sokan ajánlják a Kovaföldet is, amely segíti a hajad, a körmöd és a bőröd regenerálódását. A kálcium, a vas, az A, B2 és B7 vitamin mind-mind segítheti a köröm növekedését és megerősödését.

Szerző: Dóczy Júlia