#StyleLife: Török Beáta, a MAC marketingese és PR menedzsere

2017. december 29.

Szerinted miben rejlik a közösségi média ereje? 
Én most már szinte kizárólag csak az Instagramot nézem, azt pedig azért, mert személyre szabható, én döntöm el ki és mi érdekel, instant, színes, szagos és üzleti szemmel nézve rögtön érezhető a hatása. Amikor megkaptam az ünnepi kollekciónk termékmintáit, agyaltunk mit is kezdjünk 2-3 darab termékkel, annyira kevésnek tűnt; így kitaláltunk egy adventi koszorút, melybe beépítettük ezt a pár terméket a gyertyák, díszek mellé. Normál esetben ilyen kevés termék  nem okoz nagy izgalmat, de ettől a koszorútól felrobbant a net, volt olyan influencer, aki elsírta magát, sok megható üzenetet kaptunk; de rengeteg ismeretlen személy is írt. Sőt, a mai napig érkeznek levelek, hogyan lehetne beszerezni.

Tudatosan építgeted az Instagramodat vagy inkább ösztönösen?
Egyelőre nincs benne túl sok tudatosság, vegyesen osztok meg tartalmakat a munkámmal kapcsolatosan, így termékfotókat, Insta-storykat az utazásaimról, illetve természetesen a gyerekeimről is szoktam posztolni. Nincs túl sok időm erre, ezért nem nagyon érek rá szép képeket gyártani, retusálni, fényekkel játszani. Nem is értek hozzá igazából, így marad az Insta-story.

A hivatásod mellett az anyaszerep is nagyon fontos része az oldaladnak. Fontos számodra, hogy ne csak mint menedzsert lássanak a követőid? 
Én azt érzem, szeretik látni az emberek, hogy egy nő egyszerre lehet jó anya és a munkájában is sikeres. A követőimet viszont szerintem jobban érdeklik a MAC-el kapcsolatos posztjaim, ahol újdonságokat mutatok meg, a gyerkőcös fotókat az ismerőseim díjazzák nagyon.

A közösségi médiában kik inspirálnak? 
Sok profilt követek, folyamatosan figyelek elsősorban olyan influencereket, akikkel együttműködünk. Szeretem az erős, példamutató nőket, külföldiek közül Turia Pitt nagyon inspiráló, csodálom az erejét, imádom a humorát; itthoniak közül Hosszú Katinka karriere nagyon példaértékű, erőt ad a hajnali keléseim közben látni, hogy ő már rég talpon és edz, @irunmom is fantasztikus, ahogy a sportot, munkát és anyaságot menedzseli. És természetesen ott van az én kis csoda Regim (Dukai Regina), akivel az Archie’s girls kollekció alatt kezdtünk együttműködni és azóta sokan a MAC magyarországi arcaként kezelik. Az ő képei annyira szépek, hogy világszinten megállják a helyüket. Amúgy, a social média erejére jó példa, hogy Regi – akkor még Facebook posztja – tette itthon toplistás termékké az ikonikus Ruby Woo rúzst.

Fotók: Kniezl Flóra

Aktív a közönséged? Vannak személyesebb kommentek vagy üzenetek egy-egy posztoddal kapcsolattal?
Igen, egyre aktívabb. Nagyon sok privát üzenetet kapok, ezeket meg is szoktam mindig válaszolni.

Melyik poszt áll a legközelebb hozzád?
Ha választanom kellene biztos valamelyik gyerkőcös képemet választanám, például a tavaly télen készülteket, ahogy Miát Afrikában magamon hordozom, akárcsak az ott élő nők. Más kultúra, kontinens és mégis összekacsintottunk a kendők és a benne lapuló babák miatt. Illetve a cikk miatt elmentem egy családi fotózásra és Kniezl Flóra olyat alkotott, hogy amint átküldte a fotókat, azonnal rohantam előhívatni őket.

 

BEA KEDVENCEI

1.Kedvenc kiegészítő: Alkalmakra Regina Dukai x Cango & Rinaldi fekete fülbevalóját viselem legszívesebben.
2. Kedvenc helyem: Erdély, ahol születtem, ott megnyugszom.
3. Kedvenc film/színházi darab: Rengeteg filmet és színházi darabot nézek, lehetetlenség választani. Színházban a Mikve és a Futótűz volt a nagy hatással rám, de amúgy katonás vagyok és amíg a Váci utcában dolgoztam, Nagy Ervint minden darabban megnéztem az első sorból. Sőt, őt moziban is mindig megnézem. Egy kedvenc filmet is nehéz megjelölnöm, mivel azt is sokat fogyasztok, talán most sorozat mondanék, a Big little lies tetszett legutóbb. Ha mozifilm, akkor pedig Almadovar, és Woody Allentől minden jöhet.
4. Kedvenc ruhadarab: egy H&M fodros ruha
5. Kedvenc szépségtermék: Estée Lauder Advanced Night Repair szérum