A Kardashian-kontúrozás titkai

2018. január 18.
A manapság nagyon divatos arckiemelés nagyon szép is lehet, de könnyen el is ronthatjuk vele a sminkünket. Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető oktatója megmutatja, hogyan hozzuk ki a maximumot a Kardashian-család által népszerűsített kontúrőrületből.
Modell:  Dominika– Face Model Management, smink: Pallag Evelin  – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

A régen csak fotóra használt sminkes fortély méltán lett nagyon közkedvelt szokás a hétköznapokban is. De miért is? Az arc csontozata által kialakult fény-árnyék játék megerősítésével gyönyörűen kiemelhetjük vonásainkat, egyedi arckarakterünket. Az árnyékolók és highlighterek helyes használata ráadásul korrekciós hatással is bír. Gondoljuk csak végig, hogy egy kis szemkörnyék körüli világosítás, hogy ki tudja emelni a szemünket a szemüregből. Vagy éppen egy vastagabb nyakvonalat milyen ügyesen lehet slankítani egy kis matt bronzoló púderrel. A titok a kivitelezésben és a hozzá használt anyagokban rejlik.

Az arcszobrászat alappillére a tökéletes alapozás.

Csak teljesen egységes bőrszínen mutat jól a művelet. Amennyiben olajos vagy egyeletlen a bőrünk mindenképp mattító alapozót és púdert kell választanunk. Utána az árnyékoló terméknek is a púder állagú textúrát ajánlom, mely matt és a bőrünk tónusánál legalább 3 árnyalattal sötétebb. Az árnyékoló színe olyan középbarna, mely inkább szürkés hatású. Ezek az úgynevezett taupe barnák. A narancsos árnyalatokat viszont kerüljük!

Modell: Kalmár Eszter, smink: Molnár Sára, haj: Herbert Kornél, fotó: Jámbor Zsófia

Az árnyékolás fortélyai

A legszebb mély pontjai az arcnak a homlok hajvonala, a járomcsont alsó része, az állcsúcsunk és a garatvonalunk. Ezeket a részeket érdemes – természetes fénynél tesztelve – a kiválasztott árnyékoló termékkel átsatírozni haránt nyesett pirosító ecset segítéségével.

A vízhiányos, de egyenletes bőrfelszínű nőknek a krémállagú árnyékolókat ajánlom. Ezeket laposfejű alapozó ecsettel lehet szépen, egységesen felvinni. Sokszor egy jól eltalált sötétebb korrektorral gyönyörűen lehet dolgozni.

Modell: Metti – Face Model Management, smink: Varga Tímea  – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

Highlighterek a fókuszban

A legmagasabb pontjai az arcnak a homlok közepe, a járomcsont teteje, az orca közepe, az orr- és állcsúcs. Ezekre az arc-szekciókra felvitt highlighterek eredményezik a kiemelést.

A highlighterek lehetnek krémes állagú termékek, fényesen csillogó pigmentek, beauty-powderek vagy éppen matt anyagok is. A legfontosabb, hogy minimum 3 árnyalattal legyenek világosabbak a bőrünk tónusánál. Amennyiben a bőrünk arany tónusba hajlik érdemes a melegebb bézs-árnyalatokat választani, amennyiben rózsás, akkor a gyöngyházszínek a legkedvezőbbek.

Abban az esetben, ha problémás a bőrünk, maradjunk a matt textúráknál. Egy szép matt vanília árnyalattal is csodás hatást érhetünk el.