A social media legdögösebb fitneszedzői

2018. március 19.
Karizmatikus figurák, profi és önfejlesztő influencerek tömege segíti ma a világhálón böngészőket az egynyári vagy éppen tartós bombaalak elérésében. Belestünk a naplementés harcospózok, a kőkemény applikációs feladatsorok, az ínycsiklandó salátareceptek és a feszes izmok világába.

1. Kayla Itsines

Több tízmilliós Instagram-rajongótábor, 100 millió fölötti Facebook-elérés – csak néhány hozzávetőleges, a világ legnépszerűbb életmódguruinak sikereit példázó adat. A webes fitneszvilág húzóneveinek élén több éve egy törékeny, sportos ausztrál fitneszedző lány áll, Kayla Itsines, akit mi nem az elképesztő online karrierje miatt kedvelünk. Három éve szúrtuk ki életmódváltó könyvét, amellyel 3 hónap alatt lendülhetünk tényleg lenyűgöző formába – ezt sokezer követőjének előtte/utána fotói is bizonyítják –, de a 26 éves Kayla azóta még több sikert könyvelhetett el. 46 millió dolláros fitneszbirodalmat épített fel, könyvet adott ki, nemzetközi egészségturnéin stadionokat töltenek meg a rajongói, online követőinek száma pedig 20 millió fölött van (csak az instán 8,8 millió).

2. Jen Selter

Jen Selter segítségével és kitartással kőkemény fenékizmokat építhetünk. A bubblebum trend mindent visz idén, ezért ha mi is kerekded, buborékszerű hátsóra vágyunk, ő a legjobb választás. Sokan megvádolták azzal, hogy a popsija nem a kitörések, hanem a plasztikai sebészet eredménye, ám ő váltig állítja, FitPlan feladatsoraival havi 9 dollárért bárki kihozhatja magából a maximumot, és legyőzheti azt a fránya gravitációt.

3. Békési Brigitta

Hazai fronton a Beautyrobic mozgalom és a mögötte álló sokoldalú Békési Brigitta kavarta fel az utóbbi évek egészséges életmódjának állóvizét. Palettáján háromféle edzés – a pörgős Beautyrobic, a lendületes, gerincizmokat megmozgató Beautycore és a nőies, ellazító Beutysense – szerepel, amelyek feszesítenek, formálnak, de az elsődleges cél a női vonzerő növelése és az önbizalom fokozása. Az edzésprogramot pedig kiegészíti a saját márkás edzőruhák, diétás italok, szépítőszérumok és online otthoni tornagyakorlatok (8–65 ezer forint) egész sora.