Markáns tusvonal, a nagy visszatérő

2018. április 12.
A tusvonal olyan kiemelést ad a szemeknek, mellyel erősen karakterizálja az őt viselő nő alakját. Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető oktatója megmutatja, hogyan szabhatjuk a stílusunkra ezt a visszatérő trendet.
Modell: Kovács Réka, smink: Keszler Gabriela, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

Vannak olyan divat-stílusok, melyek egyszer megszületnek és nagyszerűségük miatt annyira időtállók lesznek, hogy megnyerik az „örök klasszikus” címet. Így történt ez az ’50-es évek Amerikájában kialakult Pin-up stílussal, melynek kultikussá vált cicásan kihúzott szemsminkjei azóta is aratnak, természetesen modernizált változatban.

Modell:  Árki Dominika – Avantage Models, smink: Bakonyi Bernadett, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

A fekete színű, szem ívét követő, szárnyacskával befejeződő festési forma a szuper szexi nőalak favoritja volt. Gondoljunk csak Marilyn Monroe-ra, aki ennek a looknak a legillusztrisabb képviselőjeként került be a divattörténetbe. A „wing-es” tusvonal csodás liftinghatást ad a szemeknek, a szempillák még hosszabbnak és dúsabbnak hatnak. A mai napig az alkalmi sminkek elengedhetetlen elemét képezi ez a régen bevált szemkihúzás.

Modell: Király Ági, smink: Földi Eszter, haj: Dézs Szuzi, fotó: Falus Kriszta

A divatorientált tusvonalak számtalan csavarral jelentkeznek az idei szezonban. Általában önmagukban megállják a helyüket, elég az arcra egy gyönyörű, krémesen csillogó alapozás, némi natúr színekkel történő pirosítás és ajakszín. A kifutókon az is megfigyelhető volt, hogy a markáns vonalak mellé még a szempillafestést is mellőzték a sminkesek. A tusvonalak egyébként hosszabbak és vastagabbak a megszokottnál. Színesek, sokszor csillámban úsznak. Jellemző az ívekre, hogy geometrikus jellegűek, melytől a szemek, mint egy kortárs minimalista festmény nyilvánulnak meg. Ezeket a dizájnokat mindenképp az alternatív beállítottságú hölgyek tudják nagy önbizalommal viselni.

Modell: Klemm Laura, smink: Krutek Jázmin, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia
Modell: Pryor Lilla – Art Models, smink: Mirjana Mirovic, haj: Haj Kata, fotó: Jámbor Zsófia
Modell: Lőrincz Eszter, smink: Vadász Réka, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia