A 3 legegyszerűbb módszer narancsbőr ellen

2018. április 11.
A tavasz tényleges beálltával beköszönt az egyre lengébb, rövidebb, többet mutató ruhadarabok időszaka, amikor a narancsbőr problémája is sok nő számára felerősödik. Mutatjuk, hogy mi a 3 legegyszerűbb praktika ellene, legalábbis a hétköznapok szintjén!

Profimédia – Red Dot

1. Fokozott vízfogyasztás

A fényvédelem és a folyadékfogyasztás fontosságát szinte az unalomig hangsúlyozták már a szakértők az utóbbi évtizedekben, de amennyiben a narancsbőr enyhítése a cél, utóbbit mindenképp érdemes megfoganunk. Fontos, hogy a folyadék víz, ne pedig cukros szomjoltó legyen! Pár szelet citrom belefacsarva természetesen jöhet. Kezdjük már a napot is egy nagy pohár vízzel, támogatásként pedig rengeteg, lúgosító zöldséggel, gyümölccsel erősíthetjük a „narancsbőrtelenítés” folyamatát.

2. Bronzos szépítés

Bár heti 3-4 alkalommal végzett testedzéssel, és megfelelő, többszöri étkezéssel hosszabb távon is látványos eredményeket érhetünk el, ha azonnali látványjavulást szeretnénk, akkor a barna bőrszín lehet a barátunk. Persze a megoldás itt sem a túlzásba vitt napozás, simán orvosolható a gond otthoni, vagy szalonbarnítással. A bronzos, napcsókolta árnyalatok ugyanis egyenletesebb felületnek mutatják majd a problémás területeket. Érdemes természetes árnyalatú, selyemfényt adó barnítókat választanunk, amelyek ápoljak is a bőrt.

3. Masszázs

Választhatunk profi cellulit masszőrt, aki a bőrünk, és az az alatti kötőszövet állapotának megfelelőlen veszi kezelésbe a narancsbőr érintette területeket, izomzatot. Erre mi már láttunk pár hatásos példát, érzékenyebb alkatúaknál kék foltokkal is kísérve, de tényleg látványosan simább bőrfelszínnel. Azoknak, akik otthon maguk serkentenék a vér- és nyirokkeringést a problémás helyeken (ehhez érdemes beszerezni masszázskefét, bőrradírt, vagy különböző, vérkeringést fokozó olajokat), rengeteg segítő videó és cikk áll a rendelkezésükre, amelyeket érdemes következetesen, rendszeresen elvégezni a látványos eredményekért.