Ultraviola az arcon – csempésszük be az év színét a nyári sminkrutinunkba!

2018. május 24.
Az ultraviola idén uralja a szépségvilágot, – így a sminkeket is. Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető oktatója megmutatja, hogyan csempészhetünk be a sminkrutinunkba egy kis friss violaszínt.
Modell: Gaál Médea, smink: Stefán Ágnes – NSM Senior Team, haj: Dézs Szuzi

A Pantone minden évben kihirdeti az év színét, ami aztán futótűzként terjed el a lakberendezésben, a divatban és a sminkekben is.  Idén az ultraviola lett a befutó, mely egy nagyon karakteres, ún. statement árnyalat. A színek világában a hideg tónusok közé soroljuk, melyekről köztudott, hogy nyugalmat árasztanak. Intenzitása magával ragadó, de egyben megosztó is. A lila szín a spiritualitást szimbolizálja, lélektani hatása, sejtelmes és misztikus. Kedvelői kreatív, művészi alkatot sejtetnek.

Modell: Gaál Médea, smink: Stefán Ágnes – NSM Senior Team, haj: Dézs Szuzi

Sminkek tekintetében főleg szemekre szeretjük alkalmazni a lilát. Szépen kihangsúlyozza a kék és zöld árnyalatokat, de barna szeműeken is remekül mutat. Lehet tisztán és egyéb színekkel keverve alkalmazni, például grafittal, vagy toupe-barnával tudjuk füstösíteni és tompítani a hatását.

Modell: Kovács Réka, smink: Gaál Nóra, haj: Szegedi Zoltán, fotó: Jámbor Zsófia

A hideg bőrtónusú nőknek a legoptimálisabb árnyalat ez, így a rózsás és a bronzra barnuló bőrszínnel a legpasszentosabb. Az ultraibolyával idén tusvonalként találkoztunk a legtöbbet a kifutókon, de Rihanna hatására nagyon menő lett ajakrúzsként is. Aki szájon bevállalja, az mindenképp valamiféle alternatív szépség-idolt testesít meg vele. A lila szín a sárgának a komplementer párja, ami miatt csak makulátlan fehér fogú hölgyeknek ajánlom. A lila ugyanis rögtön kidobja az elszíneződött fogszínt, ezért érdemes inkább a hozzá hasonló fuksziás árnyalatok közül választani.

Modell: Balázs Luca, smink: Németh Gordana – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia